Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Obilježavanje Svjetskog dana srca u Biogradu

23.09.2010. 22:00
Obilježavanje Svjetskog dana srca u Biogradu


Svjetski dan srca i Europski tjedan kretanja 26 rujna, prigodno će se obilježiti u gradu Biogradu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj tim povodom u prostorijama biogradske Gradske vijećnice.
Grad Biograd, točnije Udruga za promicanje zdravog načina života pod nazivom Biograd na moru-zdravi grad, upriličit će prigodan program za svoje žitelje te dati doprinos ovom humanom svjetskom događanju. Predsjednica udruge dr. Ljubica Labar i dr. Marina Nekić-Borčilo, internist kardiolog, predstavili su program dana koji se već tradicionalno obilježava zadnje nedjelje u mjesecu rujnu.
Cilj i smisao ove akcije je podizanje opće društvene svijesti o važnosti čimbenika rizika i važnosti prevencije bolesti. Ove godine obilježava se pod motom Radim za srce, s naglaskom osobne odgovornosti  svakog pojedinca u preuzimanju brige za svoje zdravlje a posebno srce.
Sam program osmišljen je okupljanjem ispred zgrade Gradskog poglavarstva u nedjelju u deset sati, nakon čega slijedi zajedničko pješačenje oko Poluotoka te dolazak u hotel Kornati. U predvorju hotela bit će upriličeni razgovori i zdravstvena provjera uz stručne savjete medicinskog osoblja. Tako će primjerice svi zainteresirani imati priliku provjeriti svoje čimbenike rizika za srčanožilne bolesti i dobiti stručne liječničke savjete.
Jednako važan čimbenik u životu današnjeg suvremenog čovjeka je kretanje, te je ovom prigodom naglašena njegova potreba koje je izuzetno važna za fizičko i psihičko zdravlje.