Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U hrvatskim ligama sudjelovat ćemo s čak pet ekipa

23.09.2010. 22:00
U hrvatskim ligama sudjelovat ćemo s čak pet ekipa


Intencija našeg kluba ipak su turnirska natjecanja, i to uglavnom međunarodnog karaktera. Do sada smo s različitim uzrastima nastupili na 25 međunarodnih i na još toliko turnira u Hrvatskoj


Ženski Odbojkaški klub Arbanasi egzistira od rujna 2003. godine, prvi je službeni nastup ubilježio u sezoni 2004./2005., a do punog procvata mladi kolektiv nije trebao dugo čekati: prošle godine Arbanaške su u 2. HOL – jug zauzele drugo mjesto, uzele su titule najboljih ekipa u kadetskoj i mlađekadetskoj ligi, a kako u najmlađim uzrastima glavninu njihovih igračica čine učenice Osnovne škole Krune Krstića, mogu se pohvaliti i naslovom najboljeg sastava u Dalmaciji, odnosno drugim mjestom osvojenim u završnici Prvenstva Hrvatske. Ipak, Karlo Lisica, trener Arbanasa i tvorac brojnih uspjeha “crvenih”, apostrofirat će stvaranje mladih odbojkašica kao jedan od najvažnijih dosega.
– Kao krunu našeg rada i djelovanja smatram kontinuirani odlazak naših igračica u SAD gdje dobivaju sportske stipendije prestižnih američkih sveučilišta i gdje nastupaju u vrlo jakim sastavima. Nakon Ivane Batur, koja igra za Vermont iz New Yorka, ove godine njenim stopama su otišle i Andrea Sorić te Iva Čotrić (Roswell – New Mexico). Sudeći prema interesu navedenih, te još nekih novih sveučilišta, trend odlazaka nastavit ce se i u budućnosti. Već u drugom dijelu sezone za nekoliko naših igračica trebamo poslati materijale u SAD. Vjerujemo da će sve one zadovoljiti visoke kriterije koji se pred njih stavljaju i zaigrati u Americi – istaknuo je Lisica.
Unatoč najavljenim odlascima, trener Arbanasa optimističan je glede nadolazeće sezone. Sezone u kojoj će njegov klub konkurirati u pet liga.
– Ove sezone hrvatskim ligama namjeravamo igrati s čak pet ekipa. Odlučili smo se na to zbog velikog broja cura koje su ove sezone došle u naš klub, ili su već nekoliko godina naše stalne članice. Seniorke su bitno oslabljene odlaskom Sorić i Čotrić u SAD, međutim, smatram da i ove godine imamo potencijal biti medu prve četiri ekipe Druge lige – mišljenja je Lisica koji se potom osvrnuo i na nastupe mlađih kategorija.
– S kadetkinjama ćemo igrati Treću hrvatsku ligu koju smo redovito osvajali proteklih godina, no, sada nemamo takav imperativ, već ćemo u tom natjecanju dati priliku igračicama koje manje igraju u seniorskom uzrastu.
Poseban akcent bit će na mlađe kadetkinje. Radi se o iznimnoj generaciji koja, gdje god se pojavi, uglavnom osvaja sva natjecanja i turnire. S njima vjerujemo da možemo ponovno osvojiti mlađekadetsku ligu te napraviti veliki rezultat na državnom klupskom i školskom natjecanju.
Također, u spomenutoj ligi nastupit ćemo i s generacijom ’97. i mlađe, a u pretkadetskoj s djevojkama iz škole odbojke.
Uz ligaške obveze, Arbanaške do kraja godine očekuje i nastup na dva vrlo jaka turnira: već ovaj vikend gostuju u Pazinu, dok će mlađe kadetkinje krajem listopada sudjelovati na međunarodnom turniru u rumunjskoj Oradei.
– Intencija našeg kluba ipak su turnirska natjecanja, i to uglavnom međunarodnog karaktera. Do sada smo s različitim uzrastima nastupili na 25 međunarodnih i na još toliko turnira u Hrvatskoj. Često smo ih i osvajali, a naše igračice nerijetko bile proglašavane najboljima. Dobar je primjer posljednji turnir koji smo osvojili s mlađim kadetkinjama u Sondriu u Italiji, odnosno u rumunjskoj Oradei gdje smo slavili sa seniorskim sastavom. Slične plasmane pokušat ćemo ostvariti u Pazinu te ponovno u Oradei – rekao je Lisica.


 STVARANJE KVALITETE




– U Klubu smo svjesni da radimo dobro, stalno stvaramo nove igračice, pa čak i generacije kvalitetnih odbojkašica. Imamo iznimno veliki broj djevojaka, a interes je toliki da moramo stalno pronalaziti nove termine kako bismo primili sve zainteresirane. Orijentirani smo na proizvodnju igračica i pronalaženje njihova angažmana u jakim klubovima ili sveučilištima. Svjesni smo i da će mnoge od njih s 18 godina napustiti Zadar. Stoga im do tada želimo priuštiti kvalitetan rad, kao i nastupe na brojnim inozemnim turnirima koje će zauvijek nositi u sjećanju – naglašava Lisica.