Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U biogradske vrtiće upisano 152 mališana

23.09.2011. 22:00
U biogradske vrtiće upisano 152 mališana


Ove godine imamo i jednu novinu, a to je program ranog učenja engleskog jezika potpuno besplatno, odnosno u okviru cijene vrtića u iznosu 700 kuna, kazala je Brzić


U dječjim vrtićima u Biogradu na Moru upisana su ukupno 152 mališana, a listi čekanja i nezadovoljnih roditelja nije bilo, kazala je ravnateljica vrtića Esma Brzić.
Tako će se i ove godine raditi u sedam skupina od čega pet mješovitih i dvije jasličke.
– Ove godine imamo i jednu novinu, a to je program ranog učenja engleskog jezika. Učenje engleskog osigurano je za sve mješovite skupine i potpuno je besplatno, odnosno ono je u okviru cijene vrtića u iznosu 700 kuna mjesečno. U nekim vrtićima takvi dodatni programi inače se dodatno plaćaju, no kod nas je na inicijativu gradonačelnika Ivana Kneza taj program osiguran bez da roditelji participiraju u njegovoj provedbi. Tako će naši mališani moći svakodnevno jedan sat učiti engleski, a za to imamo i educirano osoblje. Naime, jedan tim naših djelatnica rado se odazvao dodatnoj edukaciji, a spremni su pratiti i daljnja usavršavanja koja svojim programom predviđa Agencija za odgoj i obrazovanje. Uz to i ove ćemo godine provoditi UNICEF-ov program “Pomozimo im rasti”, a što je zapravo mala škola roditeljstva, kaže Brzić, dodajući da je ovaj program zaživio još tijekom protekle dvije godine, a obuhvaća rad s roditeljima.
– U našem vrtiću vode ga dvije odgojiteljice i pedagoginja, a za roditelje je također potpuno besplatan. I ove pedagoške godine u planu su nam različite aktivnosti koje i inače provodimo uz obvezni program te smo i sada već puni novih ideja koje želimo realizirati, kazala je ravnateljica Brzić.