Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Imam osjećaj kao da su pojedini igrači bojkotirali

Autor: Roman Morović

23.09.2012. 22:00
Imam osjećaj kao da su  pojedini igrači bojkotirali

Foto: PIXELL



Ovo više ne sliči na ništa, nekako treba reagirati. Neka igraju treću ligu, a ne da ovdje smetaju – rekao je Surać


Jakova Suraća nikada nismo vidjeli tako ljutog i razočaranog nakon utakmice.
– Ne da je ovo loše, nego je tragično. Žao mi je što je trener dao ostavku, jer je on tu najmanji krivac. Mislim da se sutra kompletna obrana ne bi trebala pojaviti u klubu. Tragično je igrati prvu ligu na ovom nivou. Nemam riječi. Htio sam u drugom poluvremenu probuditi momčad, ali izgleda da ne možeš probuditi mrtvaca. Jer igrati ovako, bez ideje, borbenosti, faula, puštati protivničke igrače… Imam osjećaj kao da su pojedini igrači bojkotirali. Bez žara i želje ne možeš nikoga pobijediti, a kamoli jednu prvoligašku momčad – kazao je kapetan Zadra.
Gore ne može
Surać je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Malo kasnije je Zadar smanjio i mnogi su povjerovali da je preokret moguć, no uslijedio je potpuni potop.
– Kod 2-1 sam vjerovao da se možemo vratiti, nakratko smo preuzeli inicijativu, ali ništa od toga. Neshvatljivo mi je kako su obrambeni igrači ispali kod prva dva gola. Uopće nisu pratili najopasnijeg protivničkog igrača, nego su ga samo promatrali. Razgovarat ću s ljudima u klubu i tražit ću da se neki igrači odstrane. Ovo više ne sliči na ništa, nekako treba reagirati. Neka igraju treću ligu, a ne da ovdje smetaju. Ovo je refleksija treninga na utakmicu, jer ti momci ništa ne rade kvalitetnije ni na treningu. Kako igraju, tako i treniraju.
Kako dalje?
– Vjerujem u ovu momčad. Mnogo puta smo pokazali da se znamo izvući onda kada je najteže. Ne znam koji je šok potreban da se nešto promijeni. Hoće li to biti odlazak trenera, ne znam. Ali bez vjere u pobjedu, žara i želje, ne može se napraviti ništa protiv bilo koga. Odmah sam suigračima u svlačionici rekao da se moramo dignuti. Sve loše nam se dogodilo protiv Intera i sada to trebamo prekrižiti. Gore od ovoga ne može. Ne smijemo pasti, idemo dalje. Moramo pobijediti Zagreb, čupat ćemo se – govorio je Surać praktički u jednom dahu.
U svakom slučaju, Zadar dalje ide bez Dalibora Zebića.
– Možda je i on izgubio glavu u svemu ovome, ali nemoguće je tako raditi. Vidjeli ste kako ti igrači stoje na terenu. Mi to treniramo, uvježbavamo, ali jednostavno nema ekonomičnosti toga na terenu. Igrači nisu poduzetni, ne stvaraju bodove i ovako dalje ne može. Ali nema predaje – ističe kapetan Zadra.
Svi odgovorni
Ni Antonio Mršić, strijelac jedinog zadarskog pogotka, nije bio ništa boljeg raspoloženja.
– Loše smo otvorili utakmicu i vrlo rano primili gol, što nam nije prvi put ove sezone. Prebrzo su nam zabili i drugi i onda je već bilo mnogo teže igrati. Uspjeli smo zabiti za 2-1 i tada smo trebali napraviti veći pritisak. No, to nismo uspjeli, primili smo treći gol i na kraju zasluženo izgubili. I ne da smo izgubili, nego smo potpuno razbijeni i nadigrani u svakom segmentu igre. Čestitke Interu na pobjedi.
I veznjak Zadra žali za odlaskom Zebića.
– Žao mi je što je odstupio. Nažalost, trener je prvi koji odlazi u ovakvim situacijama, ali mislim da nije on jedini odgovoran. Odgovorni smo i nas 22 igrača zajedno s njim.
U sljedećem kolu na Stanove dolazi Zagreb, s kojim trenutačno dijelite posljednje mjesto.
– Prvo moramo proći dalje u Kupu. Iako nam je Zagreb mnogo važniji, treba ići po redu i pokušati odigrati dobru utakmicu u Kupu, te se što prije oporaviti od ovog šoka. Ne znam koliko će to biti moguće, ali sportaši smo i moramo ići dalje. Ima još dosta utakmica ove sezone i ne smijemo se predavati – smatra Mršić.


Surać: HNL kužina




– Sada ne trebamo gledati hoćemo li ostati u regularnom dijelu, nego samo da ne budemo zadnji. Jer znate kakve su kužine u HNL-u i uvijek će ih biti. Ako Zadar bude zadnji, sigurno će ispasti, a ako bude netko drugi, onda će se sigurno nešto skuhati da ostane. Oni će krojiti ligu – oštro je nakon utakmice komentirao kapetan Zadra.
I još nešto. – Nemoguće je da nam sudi sudac iz Zagreba. Zašto ne iz Splita ili Slavonije? Neshvatljivo je da cijela Dalmacija ima dva suca, a Zagreb ne znam ni ja koliko. Ne izvlačim se sada na suce, ali mislim da su bili podrška Interu na ovoj utakmici – kazao je Surać.


Santini: Očekivali smo pobjedu, ali ne ovoliku


– Iskreno, očekivali smo dominaciju u igri, ali baš da ćemo pobijediti 5-1 sigurno nismo očekivali. No, hvala Bogu, i to se doživi jednom u životu. Znamo da igramo bolje od Zadra, te da imamo kvalitetnije pojedince i vjerovali smo u sebe. Odgovorili smo na njihovu agresivnost i skok, koji ovaj put nije bio tako dominantan kao inače. Znali smo da će Zadar krenuti “va banque” od prve minute. Jedino nismo trebali upasti u mali psihološki šok nakon njihovog gola, ali brzo smo se opet skupili, zabili treći gol i kasnije je bilo samo pitanje koliko ćemo zabiti do kraja – kazao je nakon uvjerljive pobjede na Stanovima vrlo dobri vratar Intera, Zadranin Krševan Santini.
Momčad iz Zaprešića je napravila važan korak ka ostanku u ligi.
– Tek je deveto kolo, ostalo ih je još 24 i mnogo je još bodova u igri, i za nas i za njih. Nije ovo nikakva krucijalna pobjeda, ali nam sigurno puno znači.