Vodeći kampovi Europe u Zatonu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Boravak podrazumijeva i upoznavanje gastro i enološke ponude

Vlasnici odnosno direktori najboljih kampova Europe, izabrano društvo koje ima 34 člana, među 25.000 kampova na kontinentu, na okupu je u Turisthotelovom Holiday Resortu Zatonu. Na okupu je 50-ak predstavnika najbolje ocijenjenih kampova iz europskih zemalja.

Službeni je naziv udruge Leading Campings of Europe, a koja održava dva godišnja susreta članova grupacije. Prvi se održava tijekom siječnja u Stuttgartu, a drugi na jesen u jednom od kampova koji je član udruge. Ove godine je to kamp Zaton Holiday Resort.

"Zlatna sezona" Zatona

Najnagrađivaniji i u Europi najcjenjeniji hrvatski kamp time će okruniti ovu iznimno uspješnu sezonu koja ovdje traje do početka listopada, a koji je među ostalim bio u prilici i ugostiti hrvatskog ministra turizma Veljka Ostojića, potpredsjednika ADAC-a zaduženog za kamping Maxa Sticha, niz najistaknutijih kolega iz svijeta kampinga. I naravno više gostiju nego ikad!

Okupljeni predstavnici Leading kampinga dolaze iz devet zemalja, koje imaju članove u ovom izabranom društvu. Hrvatska u ovoj grupaciji od ove godine ima dva predstavnika jer je primljen i Kamp Lanterna iz Poreča.

 Zaton Holiday Resort je član udruženja od 2009. godine kao prvi iz Hrvatske.

 Kampovi u Europi bilježe rast prometa

Na ovom susretu vlasnici kampova se druže, razmjenjuju iskustva, planove te određuju daljnje smjernice u njihovom radu, ali upoznaju i sadržaje svojih kolega kao i širu sredinu u kojoj borave. Od nekoliko okruglih stolova važan je i onaj na kojem se analiziraju učinci sezone, rast ili pad, iz čega se dobiva opća slika kretanja u Europi. Uz sve probleme kamping je u cjelini zabilježio rast, iako ima zemalja s blagim padom. Hrvatska je po svemu sudeći i u ovom segmentu "pobjednik" jer se barata s rastom od gotovo 10-ak posto.

Leading Campings of Europe godišnje tiska vlastiti katalog gdje su predstavljeni i ravnopravno zastupljeni svi članovi pojedinačno. Osim kataloga tu je i web stranica www.leadingcampings.com s vlastitim on-line rezervacijskim sustavom.

Grupacija ima i vlastiti program vjernosti - Leading Club. Naime, boraveći u jednom od "Leading" kampova i kupnjom kartice vjernosti, postaje se VIC (very important camper) i u startu se ostvaruje nekoliko pogodnosti.

Proporcionalno ukupnim troškovima smještaja za vrijeme boravka, dodjeljuju se i bodovi na kartici vjernosti, a prikupljeni bodovi mogu se zamijeniti za bogate nagrade u bilo kojem od kampova, članova grupacije.

Zadarsko druženje

Članovi su u Zaton stigli već u srijedu kada ih je i pozdravio predsjednik Alessandro Sgaravatti.

U sklopu boravka u Zatonu osim radnog dijela odrađeno je razgledavanje turističkog naselja Zaton, uz obilazak Nina, prve hrvatske prijestolnice sve privlačnije gostima. Uslijedilo je razgledavanje Zadra, kao i Hostela Kalelarga također Turisthotelovog. U petak se išlo na izlet do Nacionalnog parka Kornati kao i Dugog otoka.

Za ukupan ugođaj tu je i reprezentativno upoznavanje s ovdašnjom gastronomskom i enološkom ponudom.

Od "low budgeta" do elite

Grupacija Leading Campings of Europe osnovana je 1994. godine u vrijeme kad je kampiranje bilo percipirano kao jeftin (low budget) oblik provođenja godišnjeg odmora. U svojim počecima misija je grupacije bila poboljšanje imidža i popularizacija kampinga u europskoj javnosti.

Danas okuplja najbolja luksuzna kamping odmorišta na starom kontinentu. Unutra su danas i wellness i spa sadržaji, najistaknutiji oblici animacije, nerijetko bazenski kompleksi, golf tereni, a njihovi gosti predstavljaju nerijetko turističku elitu kao i oni među svojim kolegama u kampingu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno