Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zapleteni u đakovačkim vezovima

Autor: Zvonimir Petrović

23.09.2012. 22:00
Zapleteni u đakovačkim vezovima

Foto: Sebastian GOVORČIN



ĐAKOVO – BIOGRAD 32 (18):15 (6)
ĐAKOVO – Gradska dvorana. Gledatelja 400. Suci: Dalibor Dragočajac (Novska) i Ivica Kostečki (Sisak).
ĐAKOVO: Juzbašić, Kovač 7, Kvesić 2, B. Lubar, Barberić 1, D. Lubar, Tot 3, Petrović, Perlić, Klepo, Markotić, Šunda 6, Punda 3, Barberić 6, Goluža, Pongračić 3. Trener: Daniel Špehar.
BIOGRAD: Tomić, Morović 2, Nakić 3, Petrović 1, Ćavar, Punoš 5, Zorica 4. Trener: Tomislav Šarić.
Isključenja: Đakovo 8 minuta; Biograd 8 minuta.
Sedmerci: Đakovo 4 (6); Biograd 4 (7).
Momčad Biograda doputovala je u Đakovo s rezervnom postavom, sastavljenom od sedam mladih igrača koji su u ovom sastavu igrali prvi put. Stoga je pravo čudo što poraz nije bio još uvjerljiviji. Ovo nije prvi put da Biograd na gostovanje ide s minimalnim brojem igrača, pa se čini da momčad iz kraljevskog grada ima dvije postave, jednu koja igra kod kuće i drugu koja putuje na gostovanja. Kako kaže trener Biograda Tomislav Šarić, svi igrači imaju opravdanje za izostanak, a na put nije išla skoro cijela postava s prošle utakmice: Markić, Buovac, Duvnjak, Sakić, Pelicarić, Troskot, Knežević. Jedna prvoligaška momčad sebi ne smije dopustiti ovakvo ponašanje, bez obzira na opravdanost izostanka. Ukoliko se želi baviti rukometom i održati se u ovom rangu natjecanja Uprava kluba, bez obzira na teške financijske probleme, mora pod hitno nešto napraviti. Biogradski rukomet ima tradiciju, ima vlastiti kadar, ima dobre igrače i trenere, što su pokazali na domaćim utakmicama, ali ne smiju se blamirati Lijepom našom i na gostovanja ići sa samo sedam igrača. Jedno dobro u svemu je to što su mladi igrači napokon dobili priliku zaigrati cijelu utakmicu. Usprkos redovnom treniranju na domaćim utakmicama dobiju samo poneku minutu, ovisno o kretanju rezultata.
U Đakovu Biograđani nisu mogli parirati iskusnom protivniku, a najzanimljiviji dio susreta je bilo prvih 15 minuta kada je rezultat bio 3:2. Nakon toga domaćini postižu seriju od četiri pogodaka uzastopno, a gosti golom Petrovića smanjuju na 7:3. Ponovno je uslijedila serija od četiri gola Đakovčana i već tada je sve bilo jasno. Ipak, gosti su se nekako pribrali i koliko-toliko ublažili poraz. Ako se to može reći nakon -17.