Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Žorić: Lijepo je da smo i mi napokon razbudili navijače

23.09.2013. 22:00
Žorić: Lijepo je da smo  i mi napokon razbudili navijače


Za razliku od prošlih velikih natjecanja, na kojima su u pravilu uvijek bila dvojica, trojica pa i četvorica Zadrana, u Sloveniji je bio samo jedan – Luka Žorić. Nažalost, i on je bio među onima, koji su tijekom priprema i prvenstva muku mučili s ozljedama pa nije mogao dati svoj maksimum. Razmišlja li koliko je ova Hrvatska mogla da su svi bili zdravi i spremni?
– Vjerojatno smo mogli puno više, ali ne želim uopće razmišljati o tome što bi bilo da je bilo. Završilo je tako kako je – kaže Žorić pa dodaje.
– Mislim da naš doktor u životu nije dao toliko injekcija, koliko posljednjeg dana. Prije zagrijavanja samo smo se redali. U normalnoj klupskoj sezoni dobijemo možda tri injekcije, a na ovom prvenstvu smo ih gotovo svi morali primiti da bi mogli igrati. Bilo je mnogo problema. Ne znam što bi bilo da smo bili svi zdravi, ali dogovorili smo se da ne želimo nikakve alibije. Borili smo se, dali sve od sebe i ostvarili dobar i realan rezultat.
Osim činjenice da se prvi put nakon 18 godina prošlo četvrtfinale, te plasmana na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku 2014., najljepša priča ovog Eurobasketa je povratak hrvatskih navijača. Posljednja slika iz Stožica, nekoliko tisuća Hrvata kako plješće i skandira reprezentativcima, nešto je što se jako dugo nije vidjelo.
– To je pokazatelj da smo prije posljednje dvije utakmice napravili nešto dobro. Nažalost, za više nije bilo energije. Žao mi je što jedna odlična priča nije završila na način da smo uzeli medalju. Igrali smo dobro, dobili osam zaredom, ali bilo bi čudo da smo uzeli medalju protiv Španjolske.
Iako je realno to bilo teško očekivati, Žorić kaže kako su prije utakmice njegovi suigrači i on čvrsto vjerovali da mogu do bronce.
– Htjeli smo sa Španjolskom doći u egal završnicu, jer su oni sve tijesne utakmice prije toga izgubili, ali nismo uspjeli. Puno je razloga. Vjerovali smo, ali smo bili prazni nakon poraza od Litve, kao da smo se ispuhali. Jednostavno nije išlo.
Jeste li čuli kako su se u Hrvatskoj pratili vaši nastupi?
– Svi su mi govorili da Hrvatska živi za ovo, da smo sve razbudili, da nas gledaju i drago mi je da je tako. Mi odavde nismo bili toga svjesni, ali po pričama sam čuo da se napravila neka euforija. Lijepo je da su i košarkaši napokon to uspjeli. Toga nije bilo dugi niz godina.