Novac od naplate parkinga za bolničke aparate

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Opća bolnica Zadar naplaćivat će parkiralište ispred bolnice i u garaži Poliklinike. U Poliklinici je u garaži već postavljen sustav naplate, aparati i rampa.

- Cilj naplate je osigurati parkiranje za pacijente, članove obitelji pacijenata i djelatnike bolnice, kao i iskoristiti komercijalnu vrijednost koju imamo kako bismo mogli kupovati opremu za Bolnicu i Polikliniku i smanjivati liste čekanja. Ne želimo da se to parkiralište zloupotrebljava. Na Relji je robni centar, kafići, a ispred bolnice se parkiraju kupači s plaže Kolovare, čak i kamperi. U svakoj bolnici na zapadu se naplaćuje parkiranje, kao i u svim bolnicama u većim gradovima u Hrvatskoj, dok neke bolnice čak ni nemaju parkiralište, kazao je dr. Robert Karlo, zamjenik sanacijske upraviteljice Opće bolnice Zadar.

Nema još govora o točnoj cijeni, dodaje dr. Karlo, ali to sigurno neće biti komercijalna cijena kojom bi se "oderali" građani.

Kad će se točno s naplatom početi još se ne zna jer pravna služba Bolnice sad pokušava provjerava postoji li način da Bolnica naplaćuje parkiranje, a ako to nije moguće, kaže dr. Karlo, tražit će koncesionara. "Sve će biti po zakonu", dodaje.

Dr. Karlo se nada da će se s naplatom započeti prije sljedeće turističke sezone jer u ljetnim mjesecima problem parkiranja najviše dolazi do izražaja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno