"Beste Vrienden" predstavit će Belgijcima našu destinaciju

Slika korisnika admin
ilirija
Potpora i suradnja Ilirije iz Bigrada

Biograd na Moru i Polača bili su proteklog produženog vikenda, do utorka, ishodište i dijelom poprište snimanja jedne od najgledanijih emisija belgijske televizije VRT - EEN, što bi odgovaralo našem HTV-u 1. programu na flamanskom području Belgije. Emisija se zove "Beste Vrienden" odnosno "Najbolji prijatelji".

Emisija ide niz godina a poanta je da dva para prijatelja poznatih ili slavnih osoba, što se danas i u nas kaže celebrityja, u Belgiji, obilaze određeni prostor. Voditelj emisije i sam slavan, Bruno Wyndaele, postavlja im različite zadaće koje valja riješiti te ocjenjuje učinjeno. Kroz te zadaće predstavlja se područje na kojem borave i njegove ljepote i atrakcije kao i dijapazon dostupnih aktivnosti. U ovom slučaju prostor Dalmacije, a iz baze u Biogradu i Polači snimateljska i producentska ekipa, voditelj i celebrityji obišli su kroz različite aktivnosti Biograd, Zadar, Šibenik, Ugljan, Pašman, Podvelebit, Zrmanju...

 Emisija o tome u trajanju od 40 minuta emitirat će se kao dio serijala od osam emisija 2016. na flamanskoj televiziji u udarnom terminu. Dosadašnji su pokazatelji gledanosti oko 1,5 milijuna!

Kako je do angažmana došlo

Za početak priče sugovornik nam je Ivan Novak, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu, odnosno Belgiji (kako Igor Čupahin nije biran u Nizozemskoj - Amsterdamu na novi mandat, a govori se o štednji, trenutno pokriva i Nizozemsku odnosno Benelux).  Naravno, pitamo ga kako je do dolaska u Hrvatsku došlo?

- Riječ je o dugotrajnim kontaktima i dogovorima. Nama je kao HTZ-u zanimljiv karakter emisije u kojoj se kroz razne događaje i nadmetanja u raznim zemljama i regijama Europe te regije na zanimljiv način predstavljaju belgijskoj publici, te sa svojim atrakcijama šalju poziv turistima. Vrlo smo zadovoljni da su odabrali Hrvatsku, a kao HTZ naišli smo i na dobru potporu i suradnju u Iliriji u Biogradu, odakle smo u stanju pokriti značajan prostor i niz aktivnosti.

- Producentsko-snimateljska ekipa obišla je mnogo prostora, birajući iznimno atraktivne lokacije i aktivnosti. Riječ je o jednom širem izboru iz kojeg se onda vrši selekcija shodno uvjetima vremena, samim zadacima i sl. uglavnom osim Biograda, Ilirijinih sastavnica pa i Ražnjevića dvora u Polači, teniskih terena, akvatorija Solina u Biogradu, gledali smo i Šibenik, posebice tvrđavu Sveti Mihovil, pa Tkon i Pašman, obišli smo i Ugljan... Iznenadilo me ugodno da su tražili obilazak Novigrada i Vinjerca koji su ih oduševili svojom slikovitošću, bili smo na Zrmanji u Riva rafting centru, oko kajaka i spusta Zrmanjom, razgovarali o bungee jumpingu, Ilirijinom brodu Nada sa zalaskom sunca pred Zadrom, Kalelergi i Zadru...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno