Grgas priznao da je potpalio, a za narudžbu tereti Begovića

Slika korisnika admin
PIXSELL
Požar se proširio te zahvatio čak sedam autmobila

Zbog optužbi da je naručio paljevinu audija A6, u vlasništvu benkovačkog ugostitelja, jučer je na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru sjeo Oliver Begović (34) te Toni Grgas (24), optužen da je tu narudžbu i realizirao. Za razliku od Grgasa koji je nakon čitanja optužnice kazao kako se osjeća krivim, Begović je negirao da s paljevinom, u kojoj je na koncu izgorjelo sedam automobila i nastala šteta veća od 200 tisuća kuna, ima bilo kakve veze. Tu tezu iznio je jučer na samom početku suđenja i Begovićev odvjetnik Milan Petričić, a koje je formalno počelo ispočetka jer je spis nakon odlaska suca Željka Đerđa na Županijski sud dodijeljen sucu Anti Bačiću.

- Obrana će tijekom postupka dokazati, iz dokaza koje je predložilo tužiteljstvo, ali i drugih koje će obrana predložiti, da prvooptuženi Begović nema nikakve veze s paljevinom. Cijela optužba se, naime, bazira na obrani Grgasa, tobožnjem priznanju, samoterećenju i terećenju Begovića, a osim toga, ta je obrana uzeta na nezakonit način - nezakonitim ispitivanjem s obzirom na stanje u kojem se tada Grgas nalazio. Dokazat ćemo ne samo da u tom događaju nije sudjelovao Begović, već vjerojatno ni Grgas, rekao je Petričić navodeći kako je tijekom ispitivanja državni odvjetnik upitao Grgasa je li popio kakve lijekove te da mu nije osigurao odvjetnika nakon što je on odgovorio da jest i prije i poslije događaja. Naglasio je kako postoji opravdana sumnja da je Grgas bio pod utjecajem opijata, a tome u prilog ide i nedavna nepravomoćna osuda protiv njega te činjenica da je upravo zbog toga u pritvoru.

Svjedočili oštećenici

- U tom postupku Grgas je psihijatrijski vještačen na okolnosti ubrojivosti u trenutku počinjenja kaznenog djela. Molimo sud da nam nalaz i mišljenje vještaka iz tog spisa učiniti dostupnim te predlažemo da se provede i vještačenje kojim bi se utvrdilo njegovo stanje u trenutku kad je ispitivan od strane policije, a potom i pred državnim odvjetnikom, predložio je Petričić s čime se složio i Lovorko Sinovčić, Grgasov odvjetnik po službenoj dužnosti.

Nakon uvodnih govora saslušano je četvoro svjedoka, oštećenika u ovom slučaju.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU...
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno