Pale sam na svijetu i Dragan Veselić sam na pozornici

Slika korisnika valentinam
Kazalište lutaka Zadar
Predstava je namijenjena za uzraste od pet godina, kao i niže razrede osnovne škole
Zvonko KUCELIN
Uloga dječaka Pale pripala je zadarskom glumcu Draganu Veseliću

Premijera poznate dječje predstave "Pale sam na svijetu", nastale prema istoimenom romanu Jensa Sigsgaarda odigrana je u nedjelju u zadarskom Kazalištu lutaka.

Predstava za koju režiju potpisuje Petar Vujačić u dvoranu Kazališta okupila je brojne mališane koji su uz pratnju roditelja, djedova i baka došli vidjeti što je dječaj Pale radio kada je ostao potpuno sam - na cijelom svijetu!

Ova priča, ali i njezine brojne inačice na kazlišnim daskama godinama privlače najmlađu publiku, ali i njihove roditelje koji se gledajući je, ponovno vraćaju u dane djetinjstva.

Nakon nedjeljne predstave, na rasporedu je i u ponedjeljak, ali za stariju publiku.

U predstavi Pale čija je uloga pripala Draganu Veseliću priča o razlici između samoće i osamljenosti, o snu u kojem se sazrijeva i uči o strahu. Kroz cijelu predstavu proteže se san jednog dječaka, a snovima nitko od nas ne može upravljati, snovi nas uče.

Dramatizaciju za predstavu potpisuje Ana Prolić, scenografija i kreacija lutke Darko Petković, autor glazbe i songa je Davor Grzunov, song pjeva Irena Bausović, za oblikovanje svjetla zadužen je Ivo Nižić, inspicijent je Radojka Kozulić, za krojačke radove odgovorna je Nataša Perović, a za stolarske Marijan Nižić.

Predstava je namijenjena za uzraste od pet godina, kao i niže razrede osnovne škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno