Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Položen kamen temeljac za projekt vrijedan gotovo 26 milijuna kuna

24.09.2018. 18:11
Položen kamen  temeljac za  projekt vrijedan  gotovo 26 milijuna kuna


Polaganjem kamena temeljca u temelje Centra za razvoj i  edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku  započeo je teći rok od  12 mjeseci do kada tvrtka M-P Beton d.o.o. Solin mora završi poslovnu  zgradu koja će služiti kao lokalno i regionalno središte za burzu meda i  unaprjeđenje poslovanja unutar industrija koje kao sirovine koriste  pčelinje proizvode – vosak, propolis, pčelinji otrov, pelud, matičnu mliječ  i med. Gradilište je blagoslovio župnik don Damir Juričin.
Kamen temeljac u temelju budućeg poslovnog objekta površine od  oko 1.900 metara četvornih položili su ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zadarski župan Božidar Longin te saborski  zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar, načelnik Poličnika. Ukupna je  vrijednost projekta je 25.857.850 kuna, od čega sredstva Europske unije  iznose 20 milijuna kuna.
– Općina je dosad za dokumentaciju i osiguranje terena uložila oko 1,5  milijuna kuna. Preostaje još oko 4,5 milijuna kuna kojih trebamo osigurati uz pomoć resornih ministarstava, kazao je Lončar te je nastavio:
Ministar Horvat u svom obraćanju je istaknuo kako ga posebno raduje  činjenica da je Centar namijenjen za poticanje poduzetništva i razvoj industrije.
– Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta ulažu velike napore kako bi se potaknuo što veći rast gospodarstva, a upravo su projekti poput ovih važni kotačići u pokretanju  jačeg poduzetništva i stvaranju pozitivnije poduzetničke klime. Drago  mi je da su i Općina i Županija prepoznali ta nastojanja i iskoristili sredstva koje Ministarstvo nudi kroz natječaje, rekao je ministar Horvat.
Pritom je naglasio kako je od 2015. godine do danas u Zadarskoj županiji dodijeljeno ukupno 30 potpora, od čega 25 potpora poduzetnicima i  obrtnicima, a pet potpora za poduzetničku infrastrukturu. Ukupna vrijednost projekata koji su ostvarili pravo na potporu iznosi 315 milijuna kuna, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva veća od 154 milijuna kuna.
Zadarski župan Longin izrazio je zadovoljstvo što se krenulo u izgradnju ovog, strateški važnog projekta za našu županiju.