Zagrepčanin kod Nadina pao s 52 kilograma “trave”

Slika korisnika valentinam
Rekordna zapljena droge u PU zadarskoj
Kad su se policajci približili vozilu na odmorištu Nadin na autocesti, vozilo je toliko “zaudaralo” na marihuanu, da je odmah bilo jasno o čemu je ovdje riječ. Štoviše, paket “trave” virio je doslovce iz torbe na zadnjem sjedištu vozila
Ulov zadarske policije

Posjet ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića u PU zadarskoj su iskoristili kako bi se pohvalili rekordnom zapljenom droge na svom području. U automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka, u subotu navečer je zaplijenjeno 52 kg marihuane, tržišne vrijednosti, 3,5 milijuna kuna. Iako policija naglašava da se radilo o rutinskoj kontroli krim i prometne policije, očevidno je da se radilo o planiranoj akciji.

Naime, primijećeno je da 38-godišnji Zagrepčanin vozi automobili u vlasništvu policiji dobro poznatog znalca. No kad su se policajci približili vozilu na odmorištu Nadin na autocesti, vozilo je toliko “zaudaralo” na marihuanu, da je odmah bilo jasno o čemu je ovdje riječ. Štoviše, paket “trave” virio je doslovce iz torbe na zadnjem sjedištu vozila dok je ostatak policijskog trofeja bio u drugoj torbi u prtljažniku Opela Astre. Načelnik PU zadarske Anton Dražina rekao je da je marihuane bila namijenjena uglavnom hrvatskom tržištu i da je vozač koji se kretao u pravcu prema Zagrebu, također bio poznat policiji. Iako je 2008. zaplijenjeno 5 kg heroina što je droga veće tržišne vrijednosti, PU zadarska ovu akciju smatra rekordnom po količini zaplijenjene droge. No policija danas nije htjela dati odgovore na nekoliko ključnih pitanja jer je istraga u tijeku. Naime, spekulira se da je droga nabavljena u Albaniji i da je u Nadinu policiji predati samo manji dio. Ta spekulacija se iščitava iz nevjerojatnih bizarnosti. Naime, miris droge koji se širio iz auta te neshvatljiv nemar u kojem paketi “trave” doslovce vire iz torbe, ukazuju da je “transporter” ili osoba s ozbiljnim psihičkim problemima ili je poslužio kao “ješka” za policiju da bi u pozadini autocestom prošao pravi “tovar”. No koliko su ove spekulacije opravdane, pokazat će daljnja istraga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (2 glasova)