Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Molitva pred bolnicom od 6 do 18 sati

06.03.2019. 09:40
Molitva pred  bolnicom od 6 do  18 sati


Danas na Čistu srijedu, koja označava početak korizmenog  vremena, u cijelom svijetu počinje kampanja Inicijative 40 dana za život.  U Hrvatskoj će se pred bolnicama moliti na 31 mjestu u 29 gradova. Ispred Opće bolnice Zadar svaki dan molit će se od 6 do 18 sati, sve do 14.  travnja.
– Tijekom proljetne kampanje posebno ćemo progovoriti o temi priziva savjesti – liječnika, medicinskog osoblja, farmaceuta… Održat ćemo  mnoge stručne tribine i predavanja, objavili su na facebook stranici  udruge 40 dana za život.
– Vjerujem da smo u posebnom i milosnom vremenu po pitanju  začetog ljudskog života u kojem možemo molitvom i postom, raskajana  srca, vapijući raširenih ruku pridobiti od Gospodina milost da prestane  pobačaj u našoj domovini Hrvatskoj. Moramo prihvatiti da nema drugog  načina za rješenje ovog najvećeg zla u svijetu osim molitve i posta. Tako  jednostavno, ljudskom umu neshvatljivo, a tako snažno, napisao je u otvorenom pismu Ante Čaljkušić, predsjednik Inicijative u Hrvatskoj.
– Ako ne vjerujete meni vjerujte plodovima i rezultatima apostolata za  život u Hrvatskoj kojemu je temelj molitva i post: u nekoliko bolnica  smanjen broj pobačaja za više od 50 posto, obraćenje ginekologa i medicinskih djelatnika, hodovi za život, sigurne kuće i stanovi za trudnice,  stotine tisuća ljudi za život, tema pobačaja glavna tema u hrvatskom narodu, piše Čaljkušić i zaključuje:
– Uzalud su sve naše rasprave, uzalud je svako teologiziranje, filozofiranje, uzalud je bavljenje pitanjem pobačaja s filozofskog, teološkog,  biološkog, pravnog, sociološkog i svih drugih aspekata, ako naše polazište nije ukorijenjeno u Isusu Kristu kroz molitvu, post i sakramentalni  život.
Inicijativa je za ovu kampanju izabrala i nebeskog zaštitnika, bl. Alojzija Stepinca, kojem se posebno utječu u molitvi za prestanak pobačaja u  hrvatskom narodu. Pokreće ih i njegov citat: "Bog ne trpi one koji miruju, a predodređeni su za borbu."