Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

WORLD CLEANUP DAY Volonteri iz Vlašića priključili se globalnoj akciji čišćenja

24.09.2019. 07:53
WORLD CLEANUP DAY Volonteri iz Vlašića priključili se globalnoj akciji čišćenja


Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići, koja je dio globalne kampanje World Cleanup Day, obilježila je taj dan čišćenjem dviju lokacija u svom mjestu.
World Cleanup Day obilježava se 21. rujna svake godine diljem svijeta, a u Vlašićima su članovi Udruge Volim Vlašići organizirali akciju čišćenja Kvasila i plaže u Vlašićima. U akciji je sudjelovalo pet volontera udruge koji su u svega dva sata skupili pun kontenjer otpada. Našlo se tu plastičnih predmeta, boca, vrećica, kanti, automobilskih guma pa čak i rekvizita s plaže poput suncobrana, ležaljki i luftmadraca koji su nakon sezone ostavljeni na plaži u Vlašićima.
– Cilj rujanske akcije bio je okupiti pet posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu, poručili su iz udruge Volim Vlašići ističući kako je World Cleanup Day zapravo dan kad se milijuni volontera u 150 različitih zemalja ujedinjuju da očiste svijet u jednom danu i ostvaruje zajednički cilj – čišću i zdraviju Zemlju, a sve to pod sloganom »Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj…«
I na koncu, iz Udruge su zahvalili svima koji su se priključili ovoj najvećoj inicijativi u ljudskoj povijesti i tako pomogli doprinijeti čišćoj budućnosti, a izrazili su i nadu da će iduće godine odaziv biti još i veći.