WORLD CLEANUP DAY Volonteri iz Vlašića priključili se globalnoj akciji čišćenja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
»Jedan dan, jedan planet, jedan cilj«
U akciji je sudjelovalo pet volontera udruge koji su u svega dva sata skupili pun kontenjer otpada. Našlo se tu plastičnih predmeta, boca, vrećica, kanti, automobilskih guma pa čak i rekvizita s plaže poput suncobrana, ležaljki i luftmadraca koji su nakon sezone ostavljeni na plaži u Vlašićima
Vrijedni volonteri očistili su dvije lokacije u Vlašićima

Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići, koja je dio globalne kampanje World Cleanup Day, obilježila je taj dan čišćenjem dviju lokacija u svom mjestu.
World Cleanup Day obilježava se 21. rujna svake godine diljem svijeta, a u Vlašićima su članovi Udruge Volim Vlašići organizirali akciju čišćenja Kvasila i plaže u Vlašićima. U akciji je sudjelovalo pet volontera udruge koji su u svega dva sata skupili pun kontenjer otpada. Našlo se tu plastičnih predmeta, boca, vrećica, kanti, automobilskih guma pa čak i rekvizita s plaže poput suncobrana, ležaljki i luftmadraca koji su nakon sezone ostavljeni na plaži u Vlašićima.
- Cilj rujanske akcije bio je okupiti pet posto ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu, poručili su iz udruge Volim Vlašići ističući kako je World Cleanup Day zapravo dan kad se milijuni volontera u 150 različitih zemalja ujedinjuju da očiste svijet u jednom danu i ostvaruje zajednički cilj - čišću i zdraviju Zemlju, a sve to pod sloganom »Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj...«
I na koncu, iz Udruge su zahvalili svima koji su se priključili ovoj najvećoj inicijativi u ljudskoj povijesti i tako pomogli doprinijeti čišćoj budućnosti, a izrazili su i nadu da će iduće godine odaziv biti još i veći.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno