Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZASMRDIT ĆE Postavlja se most na uređaju Centar vrijedan 1,8 milijuna kuna

24.09.2019. 07:13
ZASMRDIT ĆE Postavlja se most na uređaju Centar vrijedan 1,8 milijuna kuna


Zadarska Odvodnja obavijestila je građane kako su počeli radovi na sanaciji i izmjeni pokretnog mosta sa zgrtačem na sekundarnom taložniku te bi se zbog toga sljedećih nekoliko dana mogao intenzivnije osjetiti smrad na području oko uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar na Smiljevcu.
– Ovo je posljednji posao na sanaciji šteta nastalih u poplavi iz rujna 2017. godine. Nakon izrade projekta sanacije i izrade mosta, počeli smo s poslovima pripreme za postavljanje novog mosta. Međutim, kako bismo mogli postaviti novi most, moramo isprazniti određene bazene. Upravo zbog pražnjenja sekundarnog taložnika može doći do neugodnih mirisa koji nisu opasni za zdravlje, te ovim putem molimo građane za strpljenje, rekao nam je jučer direktor Odvodnje Grgo Peronja. Istaknuo je kako će se, da bi se izveli radovi, morati isprazniti dio bazena s otpadnim vodama, zbog čega bi moglo doći do pojačanog smrada. Dodao je kako će se postaviti novi most koji vrijedi 1,8 milijuna kuna.
– Za tri dana, nakon što ispraznimo bazene, morat ćemo dizalicom maknuti stari most koji je oštećen te ćemo postaviti novi. Postavljanjem novog mosta poboljšat će se efikasnost procesa pročišćivanja otpadnih voda, dodao je Peronja. Istaknuo je kako će za cijelo vrijeme radova uređaj normalno raditi.
Najavio je direktor Odvodnje i skori početak radova na dogradnji uređaja, odnosno na natkrivanju prve dvije linije bazena.
– Prve dvije linije su pjeskolovi i mastolovi, a u drugoj liniji bazena je primarni taložnik. Oni će se ovim radovima natkriti te će se postaviti ventilacija i nadamo se da se onda više neće širiti neugodni mirisi, rekao je Peronja dodavši kako je vrijednost ovih radova 25 milijuna kuna.