Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

GLUMIO POLICAJCA I ZAUSTAVLJAO VOZILA U OKOLICI BENKOVCA Don Tomislav Vlahović nije se pojavio na sudu

24.09.2020. 07:49


Svećenik Zadarske nadbiskupije, don Tomislav Vlahović, nije se pojavio ni na najnovijoj raspravi na Općinskom sudu u Zadru. Sutkinja Ana Zrilić novo je ročište stoga zakazala za 20. listopada kada će se znati hoće li ovaj svećenik konačno pojasniti događaj zbog kojega je Općinsko državno odvjetništvo u Zadru protiv njega podiglo optužnicu u lipnju 2018. godine.
Iako su otad prošle već više od dvije godine, javnost još uvijek ne zna razloge svećenikova zaustavljanja vozila u okolici Benkovca, s policijskom palicom »Stop«, zbog čega je u konačnici intervenirala i policija, a Ministarstvo unutarnjih poslova čak ga razriješilo dužnosti policijskog kapelana.
Podsjetimo, ovaj svećenik je krajem 2017. godine na cesti kod Lepura zaustavio osobno vozilo u kojemu su bila četvorica mladića koja su ga kasnije policiji prijavili da ih je pokušao legitimirati, navodeći što im je svećenik tom prilikom i rekao. Kako mu kao kapelanu nije dozvoljeno nošenje policijske palice, nakon obrade ovog slučaja od strane PU zadarske, reagiralo je i Općinsko državno odvjetništvo. S obzirom da je od podizanja optužnice do danas prošlo već toliko vremena te da javnost još nije čula Vlahovićevu obranu, još u veljači ove godine od Općinskog suda zatražili smo pojašnjenje. Sutkinja Ana Zrilić odgovorila nam je kako je glavna rasprava nakon potvrđivanja optužnice, 9. kolovoza 2018., bila već zakazana za 12. studenog 2018. godine. Međutim, zbog nedolaska okrivljenika koji nije uredno primio poziv, rasprava je odgođena za 18. veljače 2019., na kojoj raspravi je zatraženo izdvajanje nezakonitih dokaza, o čemu je odlučivalo izvanraspravno vijeće, obrazloženo nam je tada na Općinskom sudu.
Bit će stoga zanimljivo pratiti hoće li na idućem ročištu svećenik konačno iznijeti obranu, s obzirom da su od događaja prošle gotovo tri godine. Zanimljivo će biti i čuti izjave svjedoka, budući da je jedan od njih u istrazi tvrdio da mu je svećenik, nakon zaustavljanja vozila čak viknuo: »Reci kolegi neka uđe u auto! Nek’ se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju«, nakon čega su se mladići vratili u automobil, ali da im je on prišao i od njih zatražio osobne iskaznice.
Ne zaboravimo, vezano za svećenika don Vlahovića trenutačno se rješava i situacija u župi Luka na Dugom otoku, nakon što su ga tamošnji mještani prijavili Zadarskoj nadbiskupiji zbog, kako su naveli, vikanja i odgurivanja domaćice crkve.


"NEK' SE SMIRI ILI ĆU GA PREBITI"
Jedan od svjedoka je u istrazi tvrdio da mu je svećenik don Tomislav Vlahović, nakon što je policijskom palicom na cesti zaustavio njihovo vozilo čak viknuo: "Reci kolegi neka uđe u auto! Nek' se smiri ili ću ga prebiti i privesti u šibensku policiju"