Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kasap: Ponovit ćemo natječaj za dvije kategorije nabave

24.09.2020. 08:12


Završen je natječaj Grada Zadra za opremanje Centra za osobe sa posebnim potrebama Mocire. Kako saznajemo od pročelnika za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra, Darka Kasapa, na natječaj se javilo čak 17 tvrtki s 23 ponude, no problem je što se za dvije kategorije nabave nitko nije javio.
– Komisija će analizirati ponude, ali zbog ove dvije grupe za koje nismo zaprimili ponude morat ćemo ponoviti natječaj. Međutim, ukoliko s ostalih osam grupa bude sve u redu, krajem ove ili početkom iduće godine očekujemo useljenje u Centar Mocire. Što se tiče navedenih dviju grupa, natječaj za njih moramo ponoviti sukladno zakonskoj regulativi, pojašnjava pročelnik.
Naime, nabava za opremu Centra bila je podijeljena u deset grupa s obzirom da je trebalo nabaviti različite vrste opreme: školske klupe i stolice, kuhinju, informatičku opremu, didaktičke igračke, sportske rekvizite i ostalo. Oprema za koju se natječaj mora ponoviti odnosi se na kuhinjski namještaj i igračke za vrtić u koji se useljavaju djeca »Latice«.
– Sve ostalo ide svojim tijekom i najvažnije je da je pristigao dovoljan broj ponuda kako bismo imali što analizirati. Ugovore o opremi Centra sklopit ćemo sa najpovoljnijim ponuđačima kako bismo što prije krenuli u opremanje Centra – ističe Kasap, iznoseći i detalje ponuda tvrtki koje su pristigle iz svih krajeva Hrvatske.
Za opremu škole vrijednu milijun kuna zaprimljene su tri ponude, a u nadležnom odjelu saznajemo kako je najpovoljnija ona tvrtke Sygma iz Osijeka koja za posao opreme Centra traži 810.000 kuna bez PDV-a. Za drugu grupu opreme najpovoljnija je pak ponuda TVIN-a iz Virovitice od 607.639 kuna, dok tvrtka Mundus Viridis iz Vrbovca traži 771.000 kuna za opremu dječjeg vrtića.
Pročelnik Kasap još napominje kako su imali i ponuda nekih zadarskih tvrtki poput Studio Projekta iz Raštana Donjih koji se natječe za kategoriju uređenja okoliša, a za informatičko opremanje škole javila se zadarska firma Reem Electronic.
Što se pak tiče trećeg dijela Centra namijenjenog odraslim osobama s intelektualnim teškoćama, članovi udruge »Svjetlo« morat će pričekati još neko vrijeme s obzirom da se još uvijek čeka odluka Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pod čijom je nadležnošću ovaj dio i koje će ga stoga i financirati.


»Ugovore o opremi Centra sklopit ćemo s najpovoljnijim ponuđačima kako bismo što prije krenuli u opremanje Centra
Darko KASAP