Od ove godine Zadar ima svoju plesnu sezonu!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
​DEFINIRAN PROGRAM ​- Zadarski plesni ansambl najavljuje brojna događanja
Preostala je još premijera cjelovečernje predstave Portreti i Plesna sezona koja započinje u listopadu i traje do kraja kalendarske godine
Zadarski plesni ansambl u suradnji s Uredom za kulturu Grada Zadra po prvi puta u povijesti ovog grada bogate plesne tradicije ima definiranu plesnu sezonu

Zadar od ove godine napokon ima svoju plesnu sezonu! Zadarski plesni ansambl u suradnji s Uredom za kulturu Grada Zadra po prvi puta u povijesti ovog grada bogate plesne tradicije ima definiranu plesnu sezonu u čijoj realizaciji su kao koproducenti pomogli Hrvatsko narodno kazalište, Kazalište lutaka Zadar, Narodni muzej, Koncertna direkcija Zadar. Financijski je podržavaju već spomenuti Grad Zadar, Ministarstvo kulture, te Zaklada Kultura nova. Ovim projektom se otvaraju vrata brojnim kvalitetnim predstavama koje bi zahtjevna zadarska publika rado vidjela.
Unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji, Zadarski plesni ansambl je održao sve programe koje je zacrtao u svome planu za 2020. godinu. Tako su ostvarene međunarodna platforma radionica STREAM Zadar, Festival Monoplay, radionice za neplesače i repertoarno izvođenje i gostovanja predstave Gozd. Preostala je još premijera cjelovečernje predstave Portreti i Plesna sezona koja započinje u listopadu i traje do kraja kalendarske godine. Uz premijeru Portreta autorice Aleksandre Janjeve Imfeld, Večeri plesne minijature, koja se već sedmu godinu održava u vrijeme proslave Dana grada Zadra i gdje sudjeluje gotovo cjelokupna zadarska plesna scena, te tradicionalne božićne Plesne čestitke, a sve u izvedbi i produkciji Zadarskog plesnog ansambla, pozvane su i četiri gostujuće predstave iz Splita i Zagreba. U listopadu će u KLZ igrati vizuelno atraktivna predstava Hologramski prostor Umjetničke organizacije Fronezis iz Zagreba, a u studenom, također u KLZ dolazi nam popularna Trilogija Saše Božića i Petre Hrašćanec, predstava koja je s velikim uspjehom obišla cijelu Europu. U istom prostoru početkom prosinca gosti iz Splita, udruga Tiramola pod vodstvom Nikoline Dolfić izvode predstavu Crveno kao zeleno, a pred kraj mjeseca u HNK Zadar pristiže predstava Proksima B mladih i uspječnih autorica Filipe Bavčević i Mie Zaukar.
Već sad se za narednu sezonu biraju predstave koje bi bile po ukusu zadarske, ne samo plesne publike, već i gledatelja koji preferiraju suvremeni kazališni izričaj.


Program za listopad i studeni

U listopadu će u KLZ igrati vizuelno atraktivna predstava Hologramski prostor Umjetničke organizacije Fronezis iz Zagreba, a u studenom, također u KLZ dolazi nam popularna Trilogija Saše Božića i Petre Hrašćanec, predstava koja je s velikim uspjehom obišla cijelu Europu.


Evo što je na repertoaru

07. listopad // 20h
Kazalište lutaka Zadar
Umjetnička organizacija Fronesis - Zagreb
Hologramski prostor
Koreografija: Jasna Čižmek Tarbuk
20. listopad // 20h
Kazalište lutaka Zadar
Zadarski plesni ansambl
Portreti/PREMIJERA
Koreografija: Aleksandra Janeva Imfeld
03. studeni // 20h
Kazalište lutaka Zadar
Umjetnička organizacija de facto - Zagreb
Trilogija
Koreografija: Petra Hrašćanec i Saša Božić
20. i 21. studeni // 20h
Kneževa palača
Zadarski plesni ansambl/Zadarska plesna scena
Večer plesne minijature
05. prosinac // 20h
Kazalište lutaka Zadar
Plesna udruga Tiramola - Split
Crveno kao zeleno
Koreografija: Nikolina Dolfić i Lucija Zalović
18. prosinac // 20h
HNK Zadar
Proxima B
Koreografija: Filipa Bavčević i Mia Zalukar
19. prosinac // 18h // 19.30h
HNK Zadar
Večeras plešemo
Koreografija: Martina Ružić, Lara Stanin, Patricia Gospić, Josipa Štulić, Natali Perić

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno