ODLUČIO ISPILATI BROD VRIJEDAN 100.000 EURA Brod Zorana Fabijanića neće isploviti nego izgorjeti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Slika ribarstva u Hrvatskoj i na Pagu
Ribarstvo na otoku Pagu nije kao nekada, sve je manje ribara. Ja sam se dugo bavio tim poslom, ali ne da mi se više boriti s institucijama i s resornim ministarstvom. Godinama sam ukazivao na probleme, ali uzalud. I tako će ostaci mojeg broda ove zime poslužiti kao drvo za grijanje, rekao je Fabijanić
Radio PAG
Ribar je odlučio motornom pilom ispilati svoj brod

Paški ribar Zoran Fabijanić reže svoj ribarski brod jer, kako kaže, ne vidi perspektivu u ribarstvu. Navodi kako bi njegov brod, s motorom i sa svom opremom, vrijedio oko 100. 000 eura, ali ulaganje mu se ne isplati.
- Ovaj moj brod je slika ribarstva u Hrvatskoj, rekao je Zoran Fabijanić.
- Konkretno, na otoku Pagu je nekada bilo preko četrdeset ribarskih brodica, bilo ih je dosta u Paškoj uvali, a koliko ih je sad? Ribarstvo na otoku Pagu nije kao nekada, sve je manje ribara. Ja sam se dugo bavio tim poslom, ali ne da mi se više boriti s institucijama i s resornim ministarstvom. Godinama sam ukazivao na probleme, ali uzalud. I tako će ostaci mojeg broda ove zime poslužiti kao drvo za grijanje.
Jedan od problema za paške ribare je zabrana lova u Velebitskom kanalu. Naime, paški ribari su stoljećima lovili u Velebitskom kanalu, a kada je stupila na snagu zabrana, ribari su morali loviti na drugim područjima. Mnogima se to nije isplatilo i prestali su s radom.
- Stanje u ribarstvu u Hrvatskoj, a tako i na području otoka Paga je, nažalost, jako loše, a otočanima je ribarstvo uvijek bilo važno. To se očito ne shvaća, što je žalosno za sve koji su se bavili ribarstvom ili bi se ribarstvom željeli baviti, rekao je Fabijanić. (Radio Pag)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)