Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

POSLJEDNJI POZDRAV STVORITELJU RESTORANA ROKO U Velom Ižu pokopan Dragomir Olić Roko

24.09.2020. 08:06


Jedan od najpoznatijih zadarskih ugostitelj Dragomir Olić koji je stvorio poznati restoran Roko na Puntamici, pokopan je jučer poslijepodne na mjesnom groblju u Velom Ižu. Preminuo je prije nekoliko dana u zadarskoj bolnici u 73. godini života, nakon što se dugo borio s opakom bolesti.
Brojni poznati Zadrani, među kojima i župan Božidar Longin, gradonačelnik Branko Dukić i njegova zamjenica Jagoda Surać, došli su u srijedu poslijepodne na brodsko pristanište na Liburnskoj obali kako bi uputili posljednji pozdrav Dragomiru Oliću i izrazili suosjećanje članovima njegove obitelji, a neki od njih ukrcali su se i u katamaran Anamarija na redovitoj brzobrodskoj liniji za Veli Iž kako bi bili nazočni Olićevom pogrebu.
Pok. Dragomira Olića zvali su Roko zbog sličnosti s pok. glumcem Borisom Dvornikom kojem su također dali taj nadimak po toj njegovoj ulozi iz Našeg malog mista.
Restoran Roko koji je ovaj poznati ugostitelj vodio sa suprugom Nedom i kćerkama, bio je slavan po ribljem jelovniku, a Roko, koji je slovio za velikog ribara, najbolje komade ribe usmjeravao je u obiteljski restoran, koji je godinama slovio za najbolji u Zadru te su u njega zalazile mnoge poznate osobe koji su dolazile u taj grad. Obitelj Olić je prije nekoliko godina prepustila restoran drugim vlasnicima koji su zadržali kultno ime Roko, ali su promijenili većinu jelovnika.