Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Načelnik Dražina oborio motociklista koji mu je oduzeo prednost

Autor: Velimir Brkić

23.10.2008. 22:00
Načelnik Dražina oborio motociklista koji mu je oduzeo prednost

Foto: Filip BRALA



Načelnik zadarske policije Anton Dražina sudjelovao je u prometnoj nesreći koja se u četvrtak poslijepodne dogodila na Bilom brigu. U prometnoj nesreći je sudjelovao i motocikl, moped marke “silverstone” kojim je upravljao Aleksandar A. (47) iz Zadra. Vozač motocikla, koji je na glavi nosio zaštitnu kacigu, srećom je zadobio tek lakše ozljede, posjekotine po licu i hematome po tijelu te je, nakon izvršenog temeljitog pregleda na hitnom prijemu Odjela kirurgije u zadarskoj Općoj bolnici, pušten na kućnu njegu.
Vraćajući se kasno poslijepodne kući nakon posla, Dražina se osobnim automobilom marke “škoda octavia” u vlasništvu PU zadarske, oko 17 sati kretao desnim prometnim trakom u Vukovarskoj ulici iz smjera zapada prema istoku. Došavši na raskrižje kod tv-servisa Alta i obližnje ljekarne Šarunić, nadomak zgrade u kojoj stanuje, u njega se zabio motocikl. Prema iskazu očevidaca, motocikl je oduzeo prednost policijskom automobilu kad se iz južnog odvojka Vukovarske neoprezno priključivao na glavnu Vukovarsku cestu s prvenstvom prolaza, te se u visini pješačkog prijelaza sudario s automobilom. Točan uzrok prometne nesreće doznat će se nakon policijskog očevida.
Osim policajaca koji su vršili službeni očevid, na mjesto nesreće ubrzo su stigli i Dražinini najbliži suradnici iz PU zadarske, koji su htjeli vidjeti mjesto prometne nesreće te se na licu mjesta uvjeriti kako je u ovoj prometnoj nesreći “prošao” njihov šef, ali i vozač motocikla.
Još nije poznato je li netko od sudionika nesreće bio pod utjecajem alkohola.