Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadru želim sreću – nakon nedjelje

Autor: Toni Bilić

23.10.2008. 22:00
Zadru želim sreću – nakon nedjelje


Sigurno je da mi nećemo podcijeniti moje Zadrane, jer bi nas to moglo skupo koštati. U redovima Zadra puno je kvalitetnih igrača. Terkeš je najopasniji, uz njega ćemo trebati pripaziti na Tomasova i Župana – zaključit će Subašić.
Minulog ljeta čuvar mreže Danijel Subašić stigao je u Hajduk na jednogodišnju posudbu iz Zadra. U nedjelju bijele upravo očekuje gostovanje kod uvjerljivo posljednjeplasiranog Zadra. Subašić će se tako prvi put na Stanovima naći na “suprotnoj strani”.
– Radujem se što ću ponovo istrčati na travnjak u Stanovima, ali ovoga puta kao nogometaš Hajduka. Zadar je moj grad, nogometaši Zadra moji su veliki prijatelji i svaki slobodni trenutak koristim da skoknem do Zadra i da se nađem s mojim bivšim suigračima. Do prije nekih pet-šest mjeseci s njima sam se radovao i tugovao. Sigurno da mi sada neće biti svejedno, no profesionalac sam i učinit ću sve što bude u mojoj moći da moja momčad osvoji sva tri boda – kazao je Subašić.
Zadar se nalazi u nezavidnoj situaciji, posljednji je na prvenstvenoj tablici.
– Zadar ima puno bolju momčad nego što to pokazuje položaj na prvenstvenoj tablici. Startali su katastrofalno i u tom startu treba tražiti razloge njihova trenutačnog položaja. Čini se da je i promjena trenera unijela malo samopouzdanja u njihove redove, pobijedili su kod kuće Varteksa, u prošlom kolu su ostali neporaženi kod Zagreba. Osim toga, trenutačni plasman Zadra i za nas je otežavajuća okolnost, budući da su im bodovi prijeko potrebni. Zadru želim puno sreće, ali tek nakon nedjeljne utakmice. Naime, i nama je pobjeda vrlo važna želimo li se zadržati u utrci za naslov prvaka s Dinamom – odlučan je Subašić.
Hajduk ne blista na gostovanjima, u dosadašnjem tijeku prvenstva je poražen od Zagreba, Rijeke i Croatije Sesvete.
– Ne možete danas nikoga pobijediti ako ne ostavite dušu i srce na travnjaku, ako dobro znojem ne natopite dres. Pobijedili smo Osijek u Gradskom vrtu samo zato što smo doslovce iskrvarili za tu pobjedu. Osvojili smo tri “krvava” boda. Prošle nedjelje Dinamo se provukao u ogledu sa Šibenikom na Šubićevcu, ali samo zbog toga što su “modri” podcijenili domaćine. To im se umalo osvetilo. Međutim, sigurno je da mi nećemo podcijeniti moje Zadrane, jer bi nas to moglo skupo koštati. Zanima nas samo pobjeda – govori Subašić, koji vrlo dobro poznaje svoje dojučerašnje suigrače.
– U redovima Zadra puno je kvalitetnih igrača. Terkeš je najopasniji, uz njega ćemo trebati pripaziti na Tomasova i Župana – zaključit će Subašić.