Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rasterećeni na Trogir

Autor:

23.10.2009. 22:00
Rasterećeni na Trogir

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Obrana je ključ i skok kojim smo uspjeli napraviti zamku i Šibenčanima – najavio je dvoboj Puntamičanin Ive Ivanov


Košarkaše Borik-Puntamike u nedjelju u 18 sati očekuje gostovanje u Trogiru. Nakon uspješnog otvaranja prvenstva pobjedom nad Šibenikom (75:69) Plantakova družina će pokušati doći do novih bodova protiv jedine momčadi koja je uspjela u 1. kolu slaviti u gostima. Svladali su Zabok (76:73) i tako prometnuli sebe u favorita ovog dvoboja. Ipak, tradicionalno Trogirani leže Puntamičanima pa pamtimo prošlosezonske dvije pobjede zelenih, a od toga je jedna bila baš u trogirskoj dvorani i očekuje se sigurno neizvjestan susret. Sigurno će Puntamičanima biti lakše nego prošle nedjelje, jer u gostujućim utakmicama ima manje pritiska i rasterećenost će im sigurno biti saveznik. Trener Plantak neće moći računati na kapetana Matu Mrvu, ali veseli činjenica da se njegov zamjenik Ive Ivanov polako vraća nakon duže ozljede i bit će važan čimbenik u ovoj utakmici.
– Polako se vraćam kroz treninge i svakim danom sve više napredujem pogotovo na tom kondicijskom planu. Vidjelo se protiv Šibenika u onih desetak minuta provedenih na parketu da sam daleko od one željene forme, no to je posljedica te duže ozljede i trebat će mi nekoliko kola da se vratim na onaj pravi intenzitet – kazao je u uvodu Ivanov koji je kao i svi njegovi suigrači oduševljen pobjedom na startu protiv Šibenika.
– Bila je vrlo zahtjevna utakmica u kojoj smo se odmah od početka postavili vrlo borbeno, s puno motiva i držali smo većinu susreta sve u svojim rukama. Istina, bilo je padova u našoj igri, ali smo sve to uspjeli nadvladati i sada smo s dva boda na kontu. Po meni je Šibenik najjača momčad ove lige i učinjen je fenomenalan posao pobjedom nad njima.
– Iako nije bilo Mrve, a vas je bilo tek nekih desetak minuta na parketu uspjeli ste zaustaviti vrlo potentne Šibenčane. Odličan posao je odradio Čakarun.
– Malo smo bili u strahu kako će sve to izgledati, ali stvarno Čakarun je pokazao da ga se nije dojmio ni Bilan, a ni ostali šibenski centri i odigrao je pravu mušku utakmicu. To su stvari koje nas svih vesele i upravo na tome je trener Plantak inzistirao kroz cijelo pripremno razdoblje. Nema nezamjenjivih i da svi mogu igrati na više pozicija. Čakarun je svojom izvedbom odradio lavoski dio posla i uz Jurjevića je bio naš najbolji igrač.
Kakav je recept za Trogirane. Djeluju vrlo opasno i po rezultatu iz Zaboka i po respektabilnom rosteru.
– Nije nas puno začudio njihov uspjeh kod Zaboka iako je Zabok vrlo jak. Ipak imaju Trogirani u svojim redovima jednog Bizacu koji je u toj utakmici zabio 33 poena. No, puno su jači nego prošle sezone, jer su doveli dobrog organizatora igre iz Bljajića iz Alkara, iz Zagreba je došao odličan šuter Drezga dok su pod košem doveli visoke Šodu i Puščića tako da ćemo trebati odigrati sigurno bolje nego protiv Šibenika. Obrana je ključ i skok kojim smo uspjeli napraviti zamku i Šibenčanima – za kraj je kazao Ivanov.