Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Show za ljubitelje “sređenih” automobila

23.10.2010. 22:00
Show za ljubitelje “sređenih” automobila


Naš klub baziran je na vanjskom izgledu, ne na automobilima za trke. Naši automobili imaju spojlere, felge, sređujemo unutrašnjost i na mnoge načine uljepšavamo automobile, kazao je Novoselac
Mi smo subkultura koja smatra kako vozilo nije samo prijevozno sredstvo, već medij izražavanja osobnosti, znanja i snalažljivosti, istaknuli su zaljubljenici u VW automobile koji su u subotu organizirali 2. po redu Volkswagen susret Zadar 2010. Na susret su osim zadarskih članova, došli i članovi iz cijele Hrvatske te BiH. Okupljanje članova bilo je u 16 sati, a nakon toga su se u koloni provezli kroz grad i navečer ponovno stigli ispred VW kluba Yachting te okupljenima pokazivali sređene primjerke golfova, passata i jetta i njihove alu felge, unutrašnje i vanjsko uređenje te spojlere.
– Organizirali smo 2. susret članova Volkswagen kluba Hrvatska u Zadru, a i ove godine stigli su nam članovi iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine. Prošle godine bilo je manje ljudi, a ove godine imamo 35 vozila. Sva vozila su tunirana uz korištenje originalnih dijelova, kazao nam je Mario Novoselac iz VW tima Zadar.
Susreti članova VW kluba održavaju se svaka dva mjeseca u drugim gradovima, a to je prilika da bi se pokazala inovativnost vlasnika koji ulažu vrijeme i novac kako bi njihovi metalni ljubimci izgledali što bolje.
– U Zadru će susret biti organiziran tradicionalno, svake godine u listopadu. Ovdje imamo jako dobrih auta, od golfa jedinice do šestice i najnovijih passata. Automobili su sređeni na mnoge načine, imamo tunirane motore, ali najbitniji nam je stayling i vanjski izgled. Naš klub baziran je na vanjskom izgledu, ne na automobilima za utrke. Naši automobili imaju spojlere, felge, sređujemo unutrašnjost i na mnoge načine uljepšavamo automobile, kazao je Novoselac.
Zadar trenutačno ima petnaestak članova VW tima, a želja im je privući veći broj mladih članova. Zadarski članovi svoje ljubimce pokazat će na sljedećem VW susretu, koji će se održati u Karlovcu.
– U prosincu se okupljamo u Karlovcu, gdje će biti održan Xmas party, a i najveći susret organizira se tamo tijekom lipnja i na njemu budu članovi iz cijele Europe, kazao je Novoselac ističući kako bi bilo teško održati događaj da nije bilo sponzora poput Tokić autodijelova, Maraske, Auto kuće Zadar i drugih.
Party u petak imao je i humanitarni karakter, organizirana je tombola i sva prikupljena sredstva poslana su za djecu s posebnim potrebama.