Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kosor: Oporba imuna na afere, kao da je od teflona

23.10.2011. 22:00
Kosor: Oporba imuna na afere, kao da je od teflona


Sve afere i mutni poslovi odbijaju se od naših protivnika, poručila je Jadranka Kosor istaknuvši da se HDZ najviše izložio borbi protiv korupcije, dok oporba prolazi jeftino


Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor i na stranačkom mini saboru za prvu izbornu jedinicu, u Maloj dvorani Doma sportova, veselo je poskakivala i pljeskala dok je iz zvučnika izlazila pjesma “Svijet voli pobjednike”. Ali, okupljeni hadezeovci ipak su najbolje reagirali na budnice poput “Vile Velebita”, “Živjela Hrvatska” i “Zovi, samo zovi” što su ih s pozornici isporučivali tamburaši “Slavonske lole”. Bilo je to u skladu s HDZ-ovom izbornom parolom – Čuvajmo Hrvatsku. Raspoloženje je bilo dobro, međutim uočljiv je bio velik broj praznih mjesta na tribinama. Ivo Sanader bez problema je punio ovu dvoranu, njegova nasljednica privukla je tek možda nešto više od dvije tisuće članova HDZ-a.
Sigurna pobjeda
No, to nije obeshrabrilo vodstvo stranke, svi govornici isticali su da je HDZ-ova izborna pobjeda sigurna jer je njihova stranka najsnažnija i zaslužna za sve hrvatske uspjehe, a da oporba nije 1991. glasala za samostalnost “zbog čega se treba ispričati cijelom hrvatskom narodu”. Jadranka Kosor izrazila je spremnost HDZ-a da se sa svoje strane ispriča za “poneku suvišnu riječ i nepotrebnu gestu”.
– Ali, naši politički suparnici to nisu spremni. To bi bio sićušan korak za čovječanstvo, ali ogroman za Kukuriku koaliciju. No, za to kod njih nema spremnosti, ali nismo to ni očekivali, ustvrdila je premijerka koja je u subotu ponudila Željku Jovanoviću da će HDZ odustati od tužbe protiv njega, no on je to odbio.
Predsjednica HDZ-a standardno je govorila o borbi protiv korupcije kojoj se njezina stranka “najviše izložila”, pa zbog toga “nosi svoj Križ”, ali se požalila da oporba zasad prolazi jeftino.
– Sve afere i mutni poslovi odbijaju se od naših protivnika. Čini se da su od teflona, ništa ih se ne prima, iznijela je Jadranka Kosor svoje frustracije zbog činjenice da članovi njezine stranke pune zatvore dok pripadnika Kukuriku koalicije tamo nema.
Nova bitka
Svako malo premijerka spominjala je Franju Tuđmana i hrvatske branitelje, a posebno se obratila umirovljenim generalima koji su sjedili u prvom redu, među njima su, primjerice, bili Ljubo Ćesić Rojs, Damir Krstičević, Milenko Filipović, Krešimir Čosić, Davor Domazet Lošo, Ivan Kapular.
– Neki od vas u nekim razdobljima nisu bili s nama. Ali, ovo je trenutak kad moramo biti zajedno. Vrijeme je da se okupe svi koji misle hrvatski kako bismo i u iduće četiri godine služili hrvatskom narodu. Pred nam je jedna nova bitka za Hrvatsku, upozorila je Jadranka Kosor. U jednom trenutku ona se zahvalila “mojoj dragoj prvoj izbornoj jedinici na potpori”, ali nije bilo jasno je li se premijerka oprašta od nje jer će se na izborima natjecati u nekoj drugoj jedinici ili će, pak, ostati u toj njoj dragoj jedinici.


Jandroković: Zagreb je sramota SDP-a




Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, koordinator HDZ-a u prvoj jedinici, je istaknuo da je Zagreb – sramota SDP-ove vlasti.
– Od Zagreba ste napravili utvrdu nesposobnosti, neznanja, nepotizma i partijskog kadroviranja. Ni jednu lipu niste povukli iz europskih fondova. Zar biste tako htjeli upravljati i Hrvatskom, upitao je Jandroković protivnike iz Kukuriku koalicije.