Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Osijek nije dao šansu

23.10.2011. 22:00
Osijek nije dao šansu


Utakmica u Biogradu je započela minutom šutnje za preminulog istaknutog rukometaša Hrvatske i Slovenije Iztoka Puca. Kada netko ne realizira čak šest sedmerca, a pobijedi, ukazuje na zabrinutost u suparničkim redovima. Momčad Biograda nakon pet tjedana “posta” nastavlja sa serijom poraza.
Proteklog vikenda mlada, ali izuzetno talentirana momčad Osijeka pod palicom istaknutog izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske, Silvija Ivandije, održala je pravu rukometnu lekciju domaćoj momčadi Biograda. Gosti su poveli pogotkom mladog Ante Kuduza da bi domaćini u nastavku postigli tri pogotka zaredom gdje se u listu upisuje cijela vanjska linija Markić, Buovac, Duvnjak. Publika u dvorani u tom vremenu mislila je da će Biograd napokon ući u seriju, ali izgleda da se sve to izjalovilo.
Naime, domaćini ulaze u seriju tehničkih pogrešaka što gosti koriste te preokreću rezultat na 5:10, što je dodatno zabrinulo trenera domaćina Zorana Mikulića, a nešto kasnije i na 6:12, što je do tada bila najveća prednost gostiju. Rezultat bi bio i veći da domaći vratar u tom vremenu nije obranio čak četiri sedmerca gostima. Kada jedna momčad u 30 minuta postigne samo sedam pogodaka ukazuje na nedostatak, koncentracije, snage ili brzopletosti u realizaciji.
U nastavku ista slika na terenu, nije bilo bitnih promjena u igri domaćina pa je poletna momčad Osijeka održavala stečenu prednost iz prvog poluvremena, čak je i povećala na sedam pogodaka prednosti. Također u igri gostiju nisu se baš snašli i suci iz Zagreba, što je dodatno iritiralo domaću publiku koja je od 43. minute pa do 50. zdušno bodrila domaćina.
Šime Markić je u 45. minuti dobio izravan crveni karton nakon prekršaja nad mladim reprezentativcem Markom Burešom. U tom razdoblju domaćini su postigli čak šest pogotka zaredom te rezultat na semaforu je bio 18:20, a nešto kasnije i 20:22. Umjesto da se nastavi agresivnija i brza igra domaćina trener Mikulić je tražio da se igra duži i organiziraniji napad što je na kraju koštalo domaćina. Tijekom cijele utakmice dobro je branio i gostujući vratar Sven Maltašić, a dva pogotka zaredom gostiju poljuljalo je domaće redove te su se gosti odlijepili i na kraju zasluženo slavili. Biograd u subotu ide na još jedno teško gostovanje kod prvoplasirane momčadi Vidovec.


BIOGRAD – OSIJEK  21(7) : 27(13)


BIOGRAD NA MORU – Školska sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci: Marko Lovrić i Siniša Tanasić (oba Zagreb).
BIOGRAD: Knežević, Raspović, Sakić 1, Lukežić, Abramović, Troskot 1, Buovac 7, Brkljača 2, Punoš 2, Katuša, Fabijan, Duvnjak 3, Zorica, Markić 5, Cota. Trener: Zoran Mikulić.
OSIJEK: Bičanić, Ranogajac 8, Bureš 4, Jurić, Iličić 5, Kuduz 3, Puškarić, Kurtović 2, Grgić 3, Maltešić, Babić, Stojanović, Nedić 1, Vukušić 1. Trener: Silvijo Ivandija.
Isključenja. Biograd 8 minuta; Osijek 10 minuta.
Crveni karton: Šime Marić (Biograd).
Sedmerci: Biograd 5 (6); Osijek 1(7)