Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pipan: Igrači su počeli shvaćati što se od njih traži

23.10.2011. 22:00
Pipan: Igrači su počeli shvaćati što se od njih traži


Zadovoljni smo s pobjedom, no treba nastaviti s našim radom i čvrsto ostati na zemlji te se posvetiti odmah novom protivniku, Dardi koja nam dolazi u subotu – kazao je Aleš Pipan


Nakon utakmice trener Zadra, Aleš Pipan, izrazio je zadovoljstvo izvojevanom prvom ovosezonskom gostujućom pobjedom. Iako je škripilo na početku, kamen sa srca zadarskih navijača pao je u trećoj četvrtini utakmice u Sinju u kojoj su igrači Zadra pokazali kako bi trebala izgledati ove sezone momčad pod vodstvom slovenskog stručnjaka.
– U prvom redu čestitao bih svojim igračima na onome što su prikazali u drugom poluvremenu. U prvih 20 minuta nismo igrali košarku koju znamo i nije to dobro izgledalo kako u napadu tako ni u obrani. Nakon odmora vratili smo se totalno drukčiji. Počeli smo igrati dobro u obrani, pogotovo u trećoj četvrtini koju smo odigrali odlično. Zaustavili smo Sinjanima glavne šutere i to se vrlo brzo osjetilo u našem napadačkom učinku koji je rastao kako smo učvrstili obranu – istaknuo je Pipan iz sinjskih 40 minuta, ali isto tako spustio bilo kakav pokušaj euforije čvrsto na zemlju.
– Najvažnije je da smo pobijedili, jer je iznimno teško ovdje igrati. Navijači prave veliku buku u dvorani na čemu domaći igrači dobivaju krila i svakome tko dođe igrati u Sinj teško je doći do pobjede. Zadovoljni smo s pobjedom, no treba nastaviti s našim radom i čvrsto ostati na zemlji te se posvetiti odmah novom protivniku, Dardi koja nam dolazi u subotu.
Treća četvrtina je bila kao iz košarkaških udžbenika. Čvrsto u obrani, a raznovrsno u napadu.
– Zatvorili smo sve puteve ka obruču. Centri su dali svoj obol, stisli su reket što je pogodovalo šuteru Vrbancu koji je to propisno iskažnjavao i tu smo ostavili kapitalnu prednost. Momci su počeli shvaćati što se od njih traži, košarka je prvenstveno timska igra, a onda individualna. Kad se to shvati onda je puno lakše ići iz utakmice u utakmicu – kazao je Pipan dok je strateg domaćih Boris Poljak čestitao Zadranima.
– Zaslužena pobjeda Zadra. Prvo poluvrijeme smo energetski dobro odgovorili gostima koji su vidno fizički pripremljeniji od nas. Unatoč dobrih naših prvih 20 minuta u treću dionicu smo bili katastrofalni, nismo reagirali dobro i Zadar nas je iskažnjavao pogotovo pod košem gdje su jači od nas. Vidno je da je razlika između nas i Zadra u tome što su fizički moćniji i imaju snagu pod košem, dok se mi moramo što prije uigrati, jer u rosteru imamo mnogo novih igrača i treba neko vrijeme da sjedne sve na svoje mjesto – kazao je nakon utakmice trener Alkara.