Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Plantak: Čestitam igračima na zalaganju

23.10.2011. 22:00
Plantak: Čestitam igračima na zalaganju


Jako sam zadovoljan kako smo izgledali u na terenu. Doduše, bilo je grešaka, ali sve su igrači nadoknadili s pravom igrom u kojoj nije nedostajalo ni atraktivnih poteza – kazao je Plantak


Prva pobjeda stigla je za košarkaše Borik-Puntamike tek u trećem kolu, no s obzirom da su u prva dva kola igrali protiv objektivno jačih momčadi utakmica protiv Dubrovnika je apostrofirana kao prva koja se mora dobiti. Unatoč očekivanom pritisku od imperativa koji je u ovoj utakmici Puntamičanima visio kao uteg oko vrata, fenomenalna predstava igrača Nevena Plantaka je uspjela odagnati sve brige.
– Ušli smo u prvenstvo s dva poraza i s obzirom da smo mlada i neiskusna momčad pribojavao sam se kako će igrači reagirati protiv Dubrovnika. Pogotovo što smo imali taj imperativ pobjede, nisam bio siguran kako će momci odgovoriti na parketu. Međutim, ušli su u utakmicu baš onako kako sam od njih i tražio, maksimalno napaljeni s velikom željom i borbenošću što nam je otvorilo put ka pobjedi. Čestitao bih svojim igračima na zasluženoj pobjedi i zalaganju kojeg su prikazali u ovoj utakmici – kazao je Plantak koji nije odolio još jednom priznati da su ga njegovi igrači ugodno iznenadili protiv Dubrovnika.
– Jako sam zadovoljan kako smo izgledali u na terenu. Doduše, bilo je grešaka, ali sve su igrači nadoknadili s pravom igrom u kojoj nije nedostajalo ni atraktivnih poteza. Moramo shvatiti da imamo izrazito mladu i neiskusnu momčad koja će ove sezone imati odlične igre i katastrofalne, a meni je drago da su protiv Dubrovnika prednjačile ove pozitvne stvari.
Trener Dubrovnika, Željko Vreća imao je nakon utakmice dijametralno suprotne brige od svog kolege Plantaka.
– Prije utakmice smo znali da imamo ispred sebe protivnika koji neće imati milosti protiv nas u Jazinama. Iako su izgubili u prva dva kola Borik-Puntamika je odigrala dobro te utakmice i znali smo da neće biti nimalo lako. Nemam što zamjeriti svojim igračima, jer su naši problemi očiti. Bez ikakvog podcjenjivanja mojih igrača, ne posjedujemo kvalitetu ni širinu klupe tako da ne vjerujem da bi ova naša momčad mogla osigurati ostanak u A-2, a kamoli u A-1 ligi. Moramo vidjeti što i kako dalje, hoćemo li nešto poduzeti pa probat se spasiti ili se predati već na početku, ne znam. Ovo sve ipak ne umanjuje zasluženu pobjedu Borik-Puntamike koja je pokazala da zna igrati košarku – zaključio je Vreća.