Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uživali i pivajući i slušajući

23.10.2011. 22:00
Uživali i pivajući i slušajući


Mi ćemo uživat pivajući, a vi uživajte slušajući – poručili su odmah na početku zadarskoj publici pjevači klape Cambi na svom velikom koncertu u petak navečer u dvorani Krešimira Ćosića. Poručeno je i ispunjeno, pa se tako klapa Cambi može pohvaliti još jednim uspješnim obljetničkim koncertom u nizu kojim obilježavaju dvadeset i pet godina djelovanja.
Prije početka koncerta minuta gromoglasnog pljeska posvećena je Ljubi Stipišiću Delmati, vrsnom skladatelju, muzikologu, aranžeru, dirigentu i čuvaru dalmatinske baštine, kojem je posvećen i potom prikazani kratki film, a u sličnom tonu nastavilo se i kasnije prvom pjesmom koncerta, “Cesaricom” Olivera Dragojevića.
Zadarskoj publici ponudili su najbolje iz svog repertoara, nešto novo, ali i nešto staro. Program je otvoren “Cesaricom” i nastavljen s “Dobro jutro tugo”. Na binu su ubrzo stigle i prve gošće večeri – ženska klapa Kondura, osnovana u Zadru 2006. godine, a već dvije godine kasnije primila je na omiškom festivalu nagradu za najbolju debitantsku žensku klapu. “Pitali momci” bilo je izbor članica Kondure, a tijekom večeri uz klapu Cambi na bini se izmjenjivalo još nekoliko vrsnih dalmatinskih imena. Svojim nastupom bila je zadovoljna Ivana Radovniković, a publiku je oraspoložio i Hari Rončević. Kao drugi klapski adut te večeri nastupila je šibenska klapa Maslina.
– Dolazimo iz grada Dražena Petrovića i prolaze nas trnci kada uđemo u hram Kreše Ćosića. Također se prisjećamo još jednog našeg prijatelja i velikog Zadranina Tomice Ivčića, kojem posvećujemo sljedeću pjesmu, najavio je Branko Bubica, s prvim taktovima “Kalelarge”. Maslina je još otpjevala “Da te mogu pismom zvati” i “Maslina je neobrana”.
Zadnji dio koncerta ostavljen je za neke novije radove s posljednjeg albuma. “Prava karta”, “Kriva karta”, “Od zipke do križa”, “Ne more mi bit” samo su neke od njih, a s potonjom u kombinaciji s klapom Maslina u sklopu bisa zaključen je i još jedan koncert na Višnjiku.
Sljedeće što nas očekuje tamo su koncert Parnog valjka, premijerni nastup vrsne plesačke skupine Lord of the dance, ali i još jedno gostovanje Carskog ruskog baleta, zakazani za mjesec studeni.