Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

20 prijedloga za priznanja Grada Zadra

Autor: Nives Rogoznica

23.10.2012. 22:00
20 prijedloga za priznanja Grada Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



Odboru Gradskog vijeća za dodjelu javnih priznanja stiglo je ukupno 20 prijedloga.
– Odbor je utvrdio da je za dodjelu Nagrade Grada Zadra pristiglo 10 prijedloga koji se odnose na 9 predloženika, dok je za dodjelu Nagrade za životno djelo stiglo 8 prijedloga koji se odnose na 7 predloženika. Za dodjelu Grba Grada Zadra predložene su dvije osobe, izvijestila je Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom.
Odbor za dodjelu javih priznanja trebao bi se sastati već sljedeći tjedan, no hoće li tada donijeti i konačnu odluku o dodjeli priznanja Dadić nije mogla kazati.
U skladu sa Statutom Grada Zadra, Gradsko vijeće dodjeljuje javna priznanja za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvitak i ugled Zadra, a osobito za uspjehe u unapređivanju gospodarstva, znanosti, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekova okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti, te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.
Priznanja Grada Zadra bit će dodijeljena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojom će se obilježiti Dana Grad Zadra 24. studenoga.