Laburisti traže kandidata za zadarskog gradonačelnika

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Laburisti u Zadru fokusirani na razgovore s mogućim kandidatima za zadarskog gradonačelnika - Drago Čulina

Za predsjednika županijske podružnice Hrvatskih laburista - Stranke rada na skupštini održanoj u ponedjeljak izabran je Drago Čulina, koji obnaša i dužnost predsjednika zadarskog ogranka. Uz članove zadarskog ogranka na izborima za tijela podružnice sudjelovali su i članovi benkovačkog i biogradskog ogranka, s obzirom na to da ova tri ogranka tvore županijsku podružnicu.

Izabran je Izvršni odbor podružnice koji, uz predsjednika, čine tajnik i troje članova, po jedan iz svakog, od do sada, utemeljenih ogranaka. Za tajnika je izabran Jakov Krolo iz zadarskog ogranka, dok su za članove izabrani Toni Franić iz biogradskog, Anita Talapka Berghaus iz benkovačkog i Ivica Klanac iz zadarskog ogranka.

- Skupštini podružnice bio je nazočan i saborski zastupnik Nikola Vuljanić koji je, zajedno s Dragom Čulinom, još jednom ustvrdio kako će Hrvatski laburisti na sljedećim lokalnim izborima izaći samostalno i kako se ne razmišlja o koaliranju s bilo kojom političkom opcijom, priopćio je tajnik podružnice Jakov Krolo.

- Znanje, rad, poštenje i društvena pravednost ono je što nas vodi u osmišljavanju politike koja je isključivo u interesu naroda. Prije nego što dođemo u situaciju da sudjelujmo u predstavničkim tijelima na razinama gradova, općina i županije, stalo nam je i dalje biti na usluzi građanima na način da se kroz različite aktivnosti družimo na ulici, na trgu, gdje će građani nama slati svoje političke poruke kako bismo mi u naš program uključili njihove žarišne interese. To nam je najvažnije, jer političar koji se nalazi na vrhu piramide i koji je okružen samo istomišljenicima, koji je od jutra do mraka u svom uredu, a posebice ako se dobro udomio, zaboravi odakle je došao i kako su ljudi živjeli dok je još bio s njima, rekao je nakon izborne skupštine Drago Čulina navodeći kao su, u ovom trenutku, laburisti u Zadru fokusirani na razgovore s mogućim kandidatima za zadarskog gradonačelnika.

- U postupku smo traženja čovjeka koji će odgovoriti na sve vrijednosti koje su u temeljima naše stranke, a to su znanje, marljivost, poštenje i želja da se bude na usluzi građanima, kako kada dođe u situaciju odlučivati u ime građana ne bi bio gospodar, nego sluga. Takvog kandidata za gradonačelnika tražimo u svojim redovima, ali i izvan stranke. Razgovori su obavljeni s više kandidata. Kod nekih smo zaključili da posjeduju mnoge od ovih karakteristika, ali ne sve, i čini mi se da smo blizu tome da se opredijelimo, iako to nije sto posto sigurno. Razgovori koji su u tijeku istodobno predstavljaju i testiranje. Hoćemo li iznjedriti takvog kandidata još ne znamo, ali pouzdano znamo da kroz filtar nećemo propustiti čovjeka koji neće odgovoriti na sve te naše postulate, a pri tom nam je sasvim svejedno hoće li biti iz naših redova ili će biti osoba izvan stranke, poručio je Čulina koji u vrijeme dok razgovori traju nije želio govoriti o imenima osoba s kojima laburisti pregovaraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Čudni neki postulati koji se traže od članova, a ne vrijede za onu lupinu i političkog konvertita koji im je predsjednik stranke. Dragutij Lesar je kao sindikalist izdao radnike, kao Pusićkin i Čačićev podrepak se uvukao u sabor, a potom ih izdao. Na jedvite jade mu je uspjelo okupiti 100 naivnih i lakovjernih osnivača stranke, kojima je poturio statut kojeg je Lesar tako sročio da bi mu i komunisti pozavidili koliko moći ima Lesar kao predsjednik! Zlorabivši tu moć Lesar se riješio svih mogućih konkurenata i oko sebe okupio poltrone i klimavc kojima je jedini cilj doći do političkih zobnica oko vrata. Izdajom osnivača stranke postao je predsjednik laburista, oko sebe okupio političke profitere i konvertite kao što je on sam i Nikola Vuljanić, a sad prodaje maglu o tome da je Lesarova prćija stranka koja cijeni znanje, marljivost, poštenje i želju da se bude na usluzi građanima.