Filipi za finale protiv Klebnikova

Slika korisnika admin
FAH

Toni Filipi danas se bori za ulazak u finale Europskog juniorskog prvenstva u Zagrebu. U polufinalu kategorije do 91 kilogram protivnik će mu biti ruski boksač Danil Klebnikov. Nakon lake pobjede u prvom kolu protiv Azerbajdžanca Sukrana Mehdijeva, kojega su suci, zbog treće javne opomene, diskvalificirali u drugoj rundi, Zadranin je u četvrtfinalu imao nešto teži posao. Za pobjedu protiv Škota Connala McDonalda trebao je odraditi sve tri runde i sačekati odluku sudaca. Oni su presudili s 2-1 u korist Filipija.

- McDonald je mnogo bolje ušao u meč i dobio je prvu rundu. Tek nakon toga sam se opustio i počeo boksati kako znam. U drugoj i trećoj rundi sam dominirao i na kraju zasluženo pobijedio - rekao je Filipi.

Na putu do finala Filipi ima još jednog borca s kojim se već susreo.

- Klebnikova poznajem, jer smo se već borili na Vojvođanskoj rukavici i pobijedio sam ga, baš kao i McDonalda. No, niti je tada bio lagan meč, niti će to biti sada. Riječ je o vrlo dobrom borcu, ali spreman sam na sve. Znam koliki je ulog i imam ogromnu želju da odem do kraja. Zanima me samo finale i napravit ću sve da do njega dođem - jasan je Filipi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno