KLIŠMANIĆ ROGIĆU: I za mog mandata bilo je problema, no to su stvari za rješavanje unutar "kuće"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN

Na izjavu predsjednika Općinskog suda u Zadru, Željka Rogića, da su pojedini suci Općinskog suda u Zadru, a među njima i njegova kći Ivana Klišmanić, zaposleni preko veze te da je riječ o nepotizmu, očitovao se bivši predsjednik Županijskog suda u Zadru, a sada umirovljeni sudac Antun Klišmanić.

Zašto ste odlučili javno reagirati na prozivke suca Rogića?

- Njegove izjave su neprimjerene i nedopustive, a osim toga i neistinite. Moja kći, Ivana Klišmanić, jedna je od onih koje je prozvao. Činjenica jest da ona radi na Općinskom sudu, ali i da je fakultet završila u roku i prethodno volontirala. Zaposlena je kao sudska savjetnica 2003. godine na javnom natječaju na kojem je bila jedini kandidat. Na prethodnom natječaju nije bila primljena jer je u konkurenciji bio bolji kandidat. Osim toga, Ivana nije izabrana u vrijeme kad sam bio predsjednik suda, iz čega se da zaključiti koliko sam se upletao u postupak izbora. Treba naglasiti i da je nepotizam preferiranje po rodbinskoj ili prijateljskoj liniji, pri čemu se ne vodi računa o stručnim kapacitetima. Ivanini rezultati govore o stručnosti. Uostalom, držim da bi bilo nepravedno nekog tko je stručan isključiti zbog prezimena.

Sudac Rogić iznio je brojčane podatke o broju zaduženih i riješenih predmeta. Kakve rezultate ima Vaša kći?

- Ona je zbog porodiljskog dopusta lani radila na pola radnog vremena i riješila 120 posto norme, a već sada ima 85 posto, što znači da će do kraja godine ostvariti, a vjerojatno i premašiti propisanu normu. O kvaliteti njezina rada govori i činjenica da ove godine nema niti jednu ukinutu presudu. Dakle, pitao bih onda suca Rogića, je li ona dobar ili loš sudac?!

Kako komentirate njegovo nezadovoljstvo radom sudaca Općinskog suda u Zadru?

- Njegove izjave o broju riješenih predmeta držim kontradiktornima. U javnim istupima prvo suce ocjenjuje ocjenom od +2 do -3, a onda se hvali smanjenjem broja riješenih predmeta. A tko je riješio te predmete?! Ti isti "suci-neradnici"! Ovdje nije riječ samo o mojoj kćeri, već i ostalim sutkinjama koje je imenom i prezimenom prozvao za zapošljavanje preko veze. Imam saznanja da i te sutkinje dobro rade svoj posao i da imaju manje ili više dobre rezultate, odnosno da ispunjavaju normu. Stoga bih suca Rogića pozvao da sljedeći put novinarima iznese podatke o svom radu od prije par godina i neka te rezultate komparira s rezultatima sutkinja koje proziva.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
E moj Klišmaniću kakve ti gluposti lupetaš. Kao potvrdu dobrog rada svoje kčeri navodiš: "O kvaliteti njezina rada govori i činjenica da ove godine nema niti jednu ukinutu presudu." Pa čovječe kada se zna tko su sudci i sutkinje na Županijskom sudu onda nije ni čudo da nema ukinutih presuda nižeg suda!
Slika korisnika med
I ja sam završio fakultet u roku sa odličnim ocjenama pa nisam mogao nikako preko sinova i kćeri podobnih iz ovog ili onog razloga osim znanja i stručnosti.Zato nam je ovako,drugačije ne može dok god se zapošljava ovako ,po ćaći i kumovima.