Glasovac: HDZ se ruga građanima

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Nakon što je Željko Šoša, kazneno prijavljen za prijetnje i protupravno oduzimanje slobode, dao ostavku na mjesto tajnik GO HDZ-a Zadar, ali ne i mjesto zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe, njegovu smjenu na toj poziciji tražili su lokalni SDP-ovci. Kako se u međuvremenu ništa nije dogodilo, novo priopćenje iz GO SDP-a stiglo je i jučer.

"Željko Šoša obnaša brojne političke, profesionalne i javne funkcije. Tajnik je Gradskog odbora zadarskog HDZ-a, županijski vijećnik u Skupštini Zadarske županije, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar, ali i županijski vatrogasni zapovjednik iako za to nema propisanu visoku stručnu spremu, ali uredno za to prima naknadu?!

Jučer je predsjednik zadarskog HDZ-a Zvonimir Vrančić obavijestio javnost da je Željko Šoša podnio ostavku na mjesto tajnika Gradskog odbora HDZ-a. Zanimljivo, smijenjen je Šoša - politički tajnik koji je odgovoran HDZ-u, ali ne i Šoša - županijski vijećnik i zapovjednik JVP Zadar koji je odgovoran građanima. Ovim igrokazom za javnost koji ima za cilj umiriti javnost i što prije 'slučaj Šoša' poslati u rijeku zaborava, HDZ se još jednom narugao Zadranima te jasno pokazao da im je stranka važnija od interesa grada, da paze da se ne naruši ugled HDZ-a, a za ugled Zadra, Županijske skupštine i JVP Zadar nije ih briga.

Apsurdno, pogotovo jer nam je iz medija poznato da Šoša nije osumnjičen za kaznena djela počinjena u prostorijama HDZ-a, nego u službenim prostorijama Javne vatrogasne postrojbe, i to nad bivšom partnericom koju je tamo i zaposlio na mjestu glasnogovornice.

Zvonimir Vrančić, kao predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, odradio je ono što je morao i Šoša više nema funkciju u gradskom HDZ-u. Sada je na potezu predsjednik županijskog HDZ-a i zadarski gradonačenik Božidar Kalmeta. On očito nema namjeru reagirati, nego ignorirati.

Ignoriranje problema nije rješenje. Podsjećamo ga na slučaj 'Facebook' od prije nekoliko godina kada je Grad Zadar odmah reagirao suspenzijom, a po pravomoćnosti presude, i to uvjetne, promptnim otkazom. Šoša se tereti za dva puno teža kaznena djela od kojih je za jedno predviđena kazna zatvora od tri, a za drugo od jedne do deset godina zatvora. Predviđena kazna govori o ozbiljnosti onoga za što je ,gradonačelniku direktno odgovorni, Željko Šoša osumnjičen, pa bi i gradonačelnikova reakcija trebala biti jednako ozbiljna.

Gospodine Kalmeta, što se čeka?

Ukoliko nemate namjeru smijeniti ili barem suspendirati Željka Šošu s mjesta zapovjednika JVP Zadar, onda izađite u javnost i recite to jasno i glasno - da ga nećete smijeniti, da mu dajete podršku, da ga želite i dalje na mjestu šefa zadarskih vatrogasaca, da će ga Vašom voljom građani i dalje financirati, da pravila ne vrijede jednako za sve te da ćete i dalje ovaj slučaj ignorirati. Bit će to još jedan dokaz da su u ovom gradu svi građani jednaki, ali su neki ipak jednakiji od drugih", stoji u priopćenju koje potpisuje Sabina Glasovac, predsjednica GO SDP-a Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno