Košarkašice Zadra kod Medveščaka

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Najteže poraze košarkašice Zadra posljednjih sezona doživljavale su od Medveščaka. Bile su to utakmice u kojima je ekipa Marije Mazije praktično samo jednom ozbiljnije zaprijetila Zagrepčankama. Dogodilo se to lani na početku sezone, ali i taj dvoboj na Višnjiku relativno uvjerljivo završio je u korist Medveščaka (58:46). U međuvremenu Medveščak je ostao bez četiri prvotimke. Ivana Tikvić i Ana-Marija Begić otišle su u inozemstvo (Italija i Španjolska), a Silva Šeda i Petra Perić prestale su s aktivnim igranjem. Angažirana je mlada organizatorica igre Matea Tadić, a iz Trešnjevke je stigla Patricia Bura. Ostala upražnjena mjesta u ekipi popunjena su djevojkama iz mlađih klupskih pogona. Podaci su to koji upućuju na zaključak da su aktualne dvostruke prvakinje oslabljene. Ipak, Marija Mazija, trenerica Zadra, ne razmišlja tako.

Mladost i iskustvo

- Medveščak je izgubio nekoliko vrlo kvalitetnih igračica, ali su se i dobro popunili novim djevojkama. Njihova je prednost i ta što već nekoliko sezona nastupaju u regionalnoj ligi u kojoj mlade igračice brže sazrijevaju i dobivaju na čvrstini. To je jako bitno jer je A-1 liga sve slabija, a to znači i manje mogućnosti za napredak. Za nas je najvažnije da budemo zdravi i kondicijski odigramo na razini prikazanog protiv Šibenika - kaže Mazija koja je u uvjerljivoj pobjedi (89:43) Zadra nad Šibenikom u prošlom kolu istaknula zadovoljstvo učinkom Nike Jelenković (10 minuta, pet poena) i Ane Mandić (23 minute, 8 poena, za dva 3-3, 9 skokova) djevojaka rođenih 2001. godine.

- Naš je cilj ove sezone afirmacija nove generacije mladih igračica i očekujem da će nam ekipa biti pravi spoj mladosti i iskustva. To su još uvijek premlade cure za jače utakmice, ali bit ćemo strpljivi s njima i dati im priliku kad god to bude moguće. Želimo podignuti njihovu individualnu kvalitetu, a potom ih na najbolji način uklopiti u ekipu - zaključila je Mazija.

Treninzi s Voštarnicom

Lucija Štrmelj odigrala je 21 minutu protiv Šibenika na poziciji organizatorice igre. Posebno važan bio je početni period utakmice u kojem su Zadrane i stekle veliku prednost. Kada je riječ o Medveščaku Štrmelj je vrlo optimistična.

- Ovo je neki drugi Medveščak i očekujem znatno ravnopravniju utakmicu u odnosu na one koje smo do sada s njim igrale. Najviše problema imale smo s njihovim visokim igračicama i vrlo agresivnom igrom. Sada su oslabile ispod koša, a mi smo dobile Anu Vrsaljko - naglašava Štrmelj. Kad je riječ o čvrstini u tome bi trebali pomoći treninzi s mlađim muškim kategorijama Voštarnice s kojima Zadranke redovno srijedom igraju utakmice.

- To se do sada pokazalo kao jako dobar potez i očekujem da ćemo s te strane protiv Medveščaka biti prave. Iza nas su dvije utakmice u kojima smo u obje odigrale dobro u obrani, ali smo se protiv Šibenika, za razliku od Broda na Savi, uspjele posložiti i u napadu. Ako želimo iznenaditi Medveščak moramo biti na pravoj razini igre u oba pravca - zaključuje Štrmelj.

Zadranke derbi dočekuje bez Lare Nikpalj koja zbog problema s leđima još čeka prvi nastup. Sve ostale djevojke spremne su za najjači ispit ove sezone.

Raspored 3. kola: Medveščak - Zadar (nedjelja, 17.30 sati), Ragusa - Brod na Savi, Kvarner - Croatia 2006, Trešnjevka 2006 - Split, Šibenik - Pula.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno