Škulić spriječio ovrhu, Milardovićima nije pomogla ni pravomoćna presuda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Obitelj Milardović u petak se ponadala da je nakon više od devet godina povlačenja po sudovima, njihovim mukama napokon došao kraj. No kraj se nije dogodio jer se njihov susjed, kontroverzni vlasnik zadarskog tjednika Narodni list - Vedran Škulić dosjetio još jednog pravnog mehanizma i spriječio pravomoćnu sudsku odluku, odnosno rješenje o ovrsi. 

 Policajci i osobe koje su trebale izvršiti ovrhu izašli su na teren, ali nisu mogli učniti baš ništa, već su se nakon svega nekoliko minuta vratili odakle su i došli jer je Vedran Škulić zatražio njihovo izuzeće, a o tome odluku može donijeti samo predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić.

Obitelj Milardović gotovo deset godina vodila je sudski spor nad zidom između dvije obiteljske kuće na adresi Obale kneza Trpimira u Zadru kojeg je Vedran Škulić bespravno prisvojio i na njega još nadogradio betonski stup i dio ogradnog zida. Epilog sudskog procesa bila je najprije presuda Općinskog suda u Zadru u korist Milardovića na koju se Škulić žalio, ali i drugostupanjska presuda višeg suda, u ovom slučaju zadarskog Županijskog suda, bila je opet u korist obitelji Milardović i ta je presuda konačno pravomoćna.

- Danas je napokon trebao biti proveden ovršni postupak i rušenje betonskog stupa i dijela ogradnog zida kojeg je izgradio Škulić na terenu u vlasništvu naše obitelji i vraćanje istog u naš posjed. Međutim, Škulić je zatražio izuzeće suca koji je trebao provesti ovrhu na što valjda ima pravo i sada je opet dobio na vremenu - rekao je u petak kratko Marin Milardović koji je uz brata, vlasnik obiteljske kuće i prvi susjed Vedrana Škulića.

Vedrana Škulića, kao i obično, nigdje nije bilo i do njega je nemoguće doći jer on, i sam vlasnik novine, nikada nije želio davati izjave novinarima.

Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić u svom je stilu rekao da je upoznat s tim slučajem i da je Vedran Škulić zatražio "izuzeće svih živih".

- On je zatražio moje izuzeće, izuzeće sutkinje Dubravke Novaković i sudskog ovršitelja. Sada je situacija takva da o mom izuzeću mora odlučiti predsjednik Županijskog suda u Zadru, a onda ja o izuzeću sutkinje Novaković i tako dalje hijerarhijski. Ali po mom mišljenju to nije ništa drugo nego zlouporaba procesnih ovlaštenja kako bi se dobilo na vremenu - zaključio je predsjednik zadarskog Općinskog suda Željko Rogić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno