Igrajmo se - kazališna udruga obilježava 15 godina djelovanja

Slika korisnika valentinam
Premijera predstave „Put oko svijeta“ u siječnju 2018.
Ovaj mjesec druga i treća grupa priremaju interpretaciju zbirke pjesama Branka Čakaruna „Kad bi led bio sladoled“, koju ćemo snimati u studiju Znanstvene knjižnice u sklopu projekta „Talking books“, govori jedna od tri voditeljice udruge Matija Šango-Šimurina
Radionice se odvijaju u sportskoj dvorani Pomorske škole

 U povodu 15 godina od početka djelovanja zadarska kazališna udruga „Igrajmo se“ ove slavljeničke školske godine priprema niz aktivnosti. U rujnu su dočekali nove članove i ponovo oformili četiri grupe u kojima su polaznici podijeljeni po uzrastu. Prva grupa okuplja osnovnoškolce od prvog do trećeg razreda, druga četvrti i peti razred, treća šesti i sedmi i četvrta osmaše i srednjoškolce.

- Ovaj mjesec druga i treća grupa priremaju interpretaciju zbirke pjesama Branka Čakaruna „Kad bi led bio sladoled“, koju ćemo snimati u studiju Znanstvene knjižnice u sklopu projekta „Talking books“. Za par dana Lucija (Bajlo), Ana (Šarić) i ja idemo u Zagreb na edukaciju: „Tijelo – glas – riječ i režija kazališne predstave“ koju vode Jelena Hadži Manev i Rene Medvešek. U studenom počinju pripreme za predstavu „Put oko svijeta“ koju režira Lucija, a čiju ćemo premijeru gledati u siječnju 2018. godine. Riječ o adaptaciji kultnog romana Julesa Verna, govori jedna od tri voditeljice udruge Matija Šango-Šimurina. dodajući kako će im se u radu na ovoj predstavit pridružiti i Anita Goreta kao kostimografkinja.

- Kroz čitavu godinu održavat ćemo kazališne radionice koje će voditi zadarski akademski glumci i umjetnici: Ana-Marija Jurišić, Silvio Mumelaš i Tajana Cvjetković, a kao suradnice pridružit će nam se zadarske glumice Doris Pinčić-Rogoznica i Tihana Lazović. Osim kazališnih radionica, kroz godinu će se održavati i radionice u suradnji sa Cinazom i Klubom mladih Klooz kroz koje će naši polaznici razvijati različite vještine, priča jedna od voditeljica udruge.

Istaknula je kako, osim radionica, kroz čitavu godinu udruga sudjeluje u projektu Bridge Stories s turskom školom Yeşilkoy 2001 College iz Istanbula. Riječ je o kazališno-filmskom projektu koji spaja vršnjake iz dviju različitih zemalja.

- Nakon premijere predstave „Put oko svijeta“ počinju pripreme za dvodnevnu manifestaciju NOBI FEST (peti po redu) koja će se realizirati u dva dijela. Prvi dan osmišljen je u obliku kazališne revije u sklopu koje će se, među ostalim, sve grupe predstaviti svojim predstavama, koje će pripremati pod zajedničkom temom – različitosti kazališnih tehnika, kaže Šango-Šimurina dodajući kako je drugi dan svečana dodjela nagrade NOBI, kao i program posvećen obljetnici 15 godina udruge.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno