Noć kazališta u Zadru i ove godine donosi bogat program

Slika korisnika valentinam
Predstave, filmske projekcije, druženje s glumcima...
Autor: 
Izvodi se predstava Ostavljam te ansambla HNK Zadar

Manifestacija Noć kazališta, pokrenuta u Narodnom sveučilištu Dubrava, doživjet će 2017. godine svoje deveto ostvarenje zaredom. Od samog početka održavala se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije svakogodišnjeg proglašenja laureata Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika. To je oblik sustavne popularizacije kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama i za sve dobne skupine koja podiže javnu vidljivost i učinkovito utječe na razvoj publike.

Posebni i neprocjenjivi obol u Domovinskom ratu dalo je i kazalište. S obzirom da se ovogodišnji datum Noći kazališta podudara s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje za domovinu, u znak pijeteta za te žrtve, manifestacija će se održati 25. studenoga.

Zadarska kazališta redovito sudjeluju u programu Noći kazališta. S obzirom na nedavno osvojene nagrade na međunarodnom festivalu lutkara PIF Zagreb s predstavom "Karlson s krova", u Kazalištu lutaka odlučili su se u Noći kazališta upravo za ovu predstavu. Program počinje u 18 sati, kada će se u predvorju kazališta uz slatkiše i piće glumci družiti s djecom. Glavni program je u 19 sati kada slijedi izvedba predstave. Valja napomenuti kako je i ovaj put Maraska osigurala piće i slatkiše za najmlađe i njihovu pratnju. Cijena ulaznice je popularnih deset kuna.

- S obzirom na poznati naslov i druženje s glumcima lutkarima i ove godine očekujemo velik odaziv naše vjerne publike, kazala nam je Sanja Krpeta iz marketinga Kazališta lutaka Zadar.

U HNK Zadar se već tradicionalno u ovoj noći prikazuje domaći naslov. Ove godine na programu je prošlogodišnja premijera, "Ostavljam te", s početkom u 20 sati. U Maloj dvorani, s početkom u 23 sata na programu je "U ime Shakespearea", u izvedbi Kazališne škole za mlade i odrasle Dragon teatar. Pedagoginja i redateljica je Maja Šimić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno