Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Godišnja nagrada Tamari Valčić iz OŠ Šime Budinića

24.10.2018. 08:09
Godišnja nagrada Tamari Valčić iz OŠ Šime Budinića


Marija Novaković iz Zajednice tehničke kulture grada Splita i Zajednice tehničke kulture Splitsko-dalmatinske županije dobitnica je Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za životno djelo, a svečana dodjela te nagrade za 2017. održana je jučer u Hrvatskom saboru.
Na svečanosti je dodijeljeno i deset godišnjih nagrada pojedincima te tri udrugama.
Od pojedinaca nagrađeni su Dejan Drabić (RIP d.o.o., Čakovec), Maja Mačinko Kovač (OŠ E. Kvaternika u Velikoj Gorici), Katica Mikulaj Ovčarić (OŠ Draškovec u Draškovcu), Marko Pernić (ICE d.o.o. Pazin), Damir Remenar (Udruga inovatora "Tesla" Ilok), Valentina Sečen (HGK – Županijska komora Karlovac), Kristina Škaler (Strojarska tehnička škola F. Vrančića u Zagrebu), Suzana Šnajdar (Zajednica tehničke kulture Karlovac), Tamara Valčić (OŠ Š. Budinića u Zadru) i Paolo Zenzerović (Institut za razvoj i inovativnost mladih Zagreb).
Godišnju nagradu "Faust Vrančić" u kategoriji udruga i organizacija dobili su Auto-moto klub "Slavonac" iz Osijeka, Međimurski informatički klub iz Čakovca i Savez inovatora Primorsko-goranske županije iz Rijeke.
Nagrade je u ime Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" uručio predsjednik Odbora Zdenko Kovačić, a u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja državni tajnik Tomo Antičić.
Nagrađenima je čestitao i potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner, ističući kako su dali izniman doprinos razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja, posebno mladih, uz pomoć izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti.
„Svojom željom za prenošenjem svojih znanja i iskustava doprinijeli ste razvoju sposobnosti, znanja i vještina naših sugrađana željnih učenja. Kao znanstvenik i sveučilišni profesor želio bih vam zahvaliti što mlade ljude učite znanstveno-tehničkom stvaralaštvu, popularizirate i promovirate znanost i tehniku te stvarate i oblikujete buduće nositelje našeg društva. No prije svega zahvalio bih vam što ste pedagozi“, rekao je Reiner, priopćeno je jučer iz Ureda potpredsjednika Sabora.