Grad od MODES-a traži povrat prostorija, oni ih ne daju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Bivši koalicijski partneri
U Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom kažu kako više "nema uvjeta za produljenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora", no u MODES-u tvrde da imaju
Arif SITNICA
Gradski prostor koji je isprva koristio HSP AS, a potom MODES

Zadarska javnost bila je svjedokom nekoliko deložacija građana, no nikada jedne stranke, a ne iziđe li MODES iz stranačkih prostorija, scenarij je to koji bi se uskoro lako mogao dogoditi.

Naime, nakon informacije iz Gradske uprave o tome kako MODES-u prijeti deložacija iz gradskih prostora u Ulici Madijevaca 6 na Poluotoku, kontaktirali smo i Grad i rukovodstvo ove stranke.

I jedni i drugi pak potvrđuju kako je stranci istekao najam, no za razliku od Grada koji jasno poručuje da više "nema uvjeta za produljenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora", u MODES-u poručuju da uvjeta za ostanak u ovom prostoru itekako ima.

Naprotiv, jasno daju do znanja da iz prostorija ne žele iseliti, najavljujući i - tužbu protiv Grada!

MODES je ovaj poveći prostor od Grada dobio kao njihov koalicijski partner koji je imao svoje gradske vijećnike, pa čak i dogradonačelnika Zadra. Situacija se u međuvremenu promijenila: koalicijska je ljubav pukla na zadnjim lokalnim izborima, MODES je glasovima građana ostao bez vijećnika u Gradskom vijeću i time izgubio i pravo na stranački prostor što ga daju strankama koje participiraju u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini. No, predsjednik MODES-a, Rudolf Dvorski, kaže kako imaju pravo zadržati ovaj prostor.

- Istina je da smo dobili obavijest o isteku ugovora o zakupu stranačkih prostorija, no mi i dalje ostajemo u ovom prostoru. Legalisti smo i iselit ćemo se ukoliko to moramo učiniti sukladno zakonu, međutim, smatramo da ga ne kršimo i zato smo stvar predali našem odvjetniku. Razmatramo i mogućnost tužbe, a već smo i poslali dopis Gradu nakon što su nas obavijestili o isteku ugovora o zakupu, ističe Dvorski.

U Gradu pak kažu drugačije. Po njima je jasno da MODES više ne ispunjava uvjete iz natječaja za dodjelu prostora te su nam u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom kazali sljedeće:

- Ugovor o zakupu poslovnog prostora s političkom strankom MODES, Put Dikla 27, Zadar, zaključen je na određeno vrijeme od dvije godine i to od 1. listopada 2016. do 1. listopada 2018. godine. Politička stranka MODES je u zakupu poslovnog prostora temeljem određenih uvjeta po javnom natječaju. Jedan od uvjeta da se sudjeluje u javnom natječaju bio je da se radi o političkoj stranci upisanoj u registar političkih stranaka u Republici Hrvatskoj, koja je zastupljena u Gradskom vijeću Grada Zadra i Županijskoj skupštini Zadarske županije, a koja djeluje putem Kluba vijećnika. Kako je ovaj uvjet otpao, a ugovor zaključen na određeno vrijeme, nema uvjeta za produljenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora, pa su isti pozvani da istoga vratem poručuju u Gradu.

Po svemu sudeći, slučaj će imati dobiti sudski epilog koji će MODES-u pak omogućiti još jedno vrijeme boravka u ovim prostorijama računamo li na brzinu našeg pravosuđa. No, u novoformiranoj koaliciji se može čuti kako je to MODES-u i cilj, barem dok ne odrade izbore za mjesne odbore, za koje bi im njihove prostorije trebale biti glavni stožer.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)