Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Nikpalj: Možemo napraviti nešto veliko

24.10.2018. 15:00
Nikpalj: Možemo napraviti nešto veliko


Pitanje bi moglo glasiti ovako: znate li koja je zadarska odbojkašica osvojila hrvatsko Prvenstvo i Kup? Ne znamo točno koliko ih ima (i ima li uopće netko osim nje), ali znamo da je jedna od njih sigurno Lori Nikpalj. U sezoni 2016./17. Nikpalj se s Marinom Kaštela popela na tron u oba domaća natjecanja, a igrala je i u Kupu CEV-a. Sezonu ranije u oba natjecanja Kaštelanke su zaustavljene u finalu.
– Bile su to dvije odlične sezone, posebno ona kada smo bile prve u prvenstvu i Kupu. Nakon Kaštela lani sam igrala za Split u Prvoj B ligi u kojoj smo osvojile prvo mjesto – ističe Nikpalj koja je Zadar napustila u ljeto 2015. Prethodno je imala važnu ulogu u kvalifikacijama za Prvu ligu, posebno u odlučujućoj utakmici u kojoj je Zadar s 3:2 pobijedio Grobničan. Na pitanje kakav je Zadar ostavila, a kakav zatekla Nikpalj odgovara.
– Ekipa se potpuno promijenila. Došle su nove djevojke s kojima treneri odlično rade. Kondicijski i taktički smo spremne i to se vidi na našim rezultatima.
Rezultati o kojima Nikpalj govori su tri pobjede Zadranki u isto toliko nastupa u Prvoj ligi.
– Naš cilj je Superliga i za sada sve ide prema planu. Međutim, pred nama je puno utakmica u kojima moramo zadržati visoku kvalitetu igre, a to znači i raditi na „crnim rupama“ koje su nam se događale u ove tri utakmice. U tom smislu vrlo je bitna utakmica u sljedećem kolu u gostima kod Osijeka koji također ima sve tri pobjede.
Prije Osijeka Zadranke imaju još jedan ispit. Večeras (20 sati) na Višnjik stiže Poreč u dvoboju osmine finala Kupa. Ekipa je to koja igra Superligu (ove sezone ima sva tri poraza) i koja je bljesnula u sezoni 2014./15. kada su Porečanke postale prvakinje Hrvatske.
– Poreč niz godina drži konstantno mjesto u Superligi i Kupu. Međutim, i mi smo dobro uigrane, bit ćemo u najjačem sastavu, a računamo i na pozitivnu atmosferu koja nas prati. Stoga očekujem dobru utakmicu i kojoj napokon imamo priliku pokazati svoju kvalitetu i ambiciju za plasman u četvrtfinale Kupa. U situaciji smo da možemo napraviti nešto veliko za naš klub.
Kako je počela mogla bi ovo biti najbolja sezona zadarske ženske odbojke u (novijoj) povijesti.
– Nadam se da će to i publika prepoznati. Imamo gotovo sve domaće igračice i pokazujemo potencijal s kojim dogodine možemo biti među 12 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Mislim da je to dovoljan razlog za podršku navijača – zaključila je Nikpalj.