Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Škabrnji je održano Prvenstvo Hrvatske u krosu

24.10.2018. 09:52
U Škabrnji je održano Prvenstvo Hrvatske u krosu


U Škabrnji je u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu, na kojemu je nastupilo 240 atletičara, koji su stigli iz 33 kluba.
Prvenstvo su otvorili načelnik općine Nedjeljko Bubnjar i predsjednik organizacijskog odbora Zoran Gurlica uz prisustvo predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića. Svakako valja istaknuti i da je Općina Škabrnja za prvenstvo izgradila novu suvremenu kros stazu koja zadovoljava kriterije i za održavanjem prvenstva Europe u krosu.
– Oduševljen sam gostoprimstvom, organizacijom, ali i odličnom stazom u Škabrnji. Zadovoljstvo mi predstavlja činjenica da smo doveli najbolje hrvatske kros trkače, a nadam se u narednim godinama i međunarodne – rekao je izbornik Hrvatske seniorske vrste Mladen Katalinić.
Zadovoljan organizacijom bio je i Slobodan Miolović, predsjednik atletskog saveza Zadarske županije.
– Zahvaljujem se općini Škabrnja i općinskom vijeću koje je podržalo ovo natjecanje te načelniku Nediljku Bubnjaru predsjedniku organizacijskog odbora Zoranu Gurlici, zboru sudaca Zadar, delegatu HAS-a Ozrenu Ćoćkoviću, NK Škabrnji te voditelju programa Nebojši Pešiću i Danijelu Tadiću za vođenje rezultata. Također se želim zahvaliti i svim sponzorima, kao i pokroviteljima, predsjednici republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i zadarskom županu Božidaru Longinu.
U najdužim seniorskim utrkama slavili su Dino Bošnjak na 10 km kod seniora i Matea Parlov na 8 km kod seniorki.
U ostalim kategorijama naslove prvaka Hrvatske u krosu za 2018. godinu osvojili su Zlatko Kožuhar (juniori 6 km), Katarina Vukančić (juniorke 4 km), Florijan Rožić (mlađi juniori 4 km), Klara Andrijašević (mlađe Juniorke 3 km), Borna Čeran (kadeti 2 km), Lorena Bartaković (kadetkinje 2 km), Marian Bakšić (mlađi kadeti 1 km), Dea Petrović (mlađe kadetkinje 1 km), Frane Delonga (limači 0,8 km), Tena Petračić (limačice 0,8 km).