Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Djeca se upoznavala s glazbenim instrumentima

24.10.2019. 13:37


U radosnom raspoloženju mališana, ječer je u Ogranku Aleksandar Stipčević Gradske knjižnice u Arbanasima održana prva radionica od njih četiri, pod nazivom »Upoznajmo glazbene instrumente« u sklopu programa »Rastimo uz priču«.
Ogranak u Arbanasima priključio se manifestaciji Mjesec hrvatske knjige, koja se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenog s ciljem promicanja važnosti čitanja i populariziranja hrvatske knjige i hrvatskih autora, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini.
Kako doznajemo od pomoćne knjižničarke i voditeljice radionice Željane Buljat, program Rastimo uz priču, a pod geslom u Ritmu čitanja, održava se u suradnji s Dječjim vrtićem Vladimir Nazor iz Arbanasa, inače područnim objektom Dječjeg vrtića Sunce.
Prema riječima knjižničarke, djeca su se udomaćila u prostorijama knjižnice i već su stekla neki svoj ritual, a to posebno raduje. Djeci je dolazak u knjižnicu poseban izazov i rado se odazivaju ovakvim sadržajima.
Jučer su djeca imala priliku čuti simfonijsku priču »Peća i vuk«, autora Sergeja Prokofjeva, nakon čega im je pušten CD preko kojeg su priču mogli doživjeti kroz glazbu i na takav način prepoznati zvuk instrumenta koji se nalaze u priči.
– Kroz četiri radionice koje su predviđene u programu na temu glazbe, na današanjoj prvoj, djeca nakon poslušane priče i CD-a imaju zadatak svoje dojmove prenijeti na papir, te kroz likovni prikaz bojama oslikti dojmove priče i glazbe, naglasila je knjižničarka.
Kako doznajemo, sljedeći ponedjeljak na radionici će gostovati učenici Glazbene škole, koji će djeci iz vrtića predstaviti dva instrumenta: violinu i ukulele. (Nikolina MOJIĆ)