BIOGRAD BOAT SHOW Održani sastanci čarteraša, vlasnika i agenata

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Drugi dan 22. nautičkog sajma
Uz redovan odaziv članova udruženja HGK, zbog velikog interesa u ovoj složenoj godini, posebice za čarteraše, primjetan je iznimno dobar odaziv vlasnika, operatera i voditelja čarter agencija. To potvrđuje da je Croatia Charter Expo prepoznat kao jako potreban, odnosno da je okupljanje čartera i poseban program posvećen njima, potpuno opravdan u Hrvatskoj u kojoj je 40% svjetske čarter flote, po čemu je i prva na svijetu
Biograd boat show okupio je mnogo izlagača

Tijekom drugoga dana 22. nautičkog sajma Biograd Boat Show prelijepo vrijeme izmamilo je veći broj posjetitelja na obilazak najvećeg sajma nautike u ovom dijelu Europe, a i jednog od svega tri održana ove godine u Europi.

U sklopu sajma, Hrvatska gospodarska komora nastavila je program 4. Dana hrvatske nautike, nakon prvog panela predstavnika svih nautičkih udruga s predstavnicima Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture.

Sjednica udruženja čarteraša

Održana je sjednica udruženja čarteraša pri HGK kao i udruženja luka nautičkog turizma (marina). Također je krenuo i 2. Croatia Charter Expo na kojem je upriličen MMK Booking seminar, najprije za charter operatere, a potom i za charter agencije, uz BooatBooKing platformu rezervacija.

Uz redovan odaziv članova udruženja HGK, zbog velikog interesa u ovoj složenoj godini, posebice za čarteraše, primjetan je iznimno dobar odaziv vlasnika, operatera i voditelja čarter agencija. To potvrđuje da je Croatia Charter Expo prepoznat kao jako potreban, odnosno da je okupljanje čartera i poseban program posvećen njima, potpuno opravdan u Hrvatskoj u kojoj je 40% svjetske čarter flote, po čemu je i prva na svijetu.

Preko 30 izlagača iz čarter servisa i čarter kompanija (koji predstavljaju preko 1.600 čarter plovila) odradilo je tijekom dana sastanke sa 30 vlasnika i čarter agenata, te je time ovih 60-tak okupljenih čarteraša ostvarilo kontakte koji pokrivaju većinu od gotovo 5.000 čarter plovila u Hrvatskoj, a što je i najveće čarter flota na svijetu. Uz čarter agente nazočne na sajmu i u fizičkim kontaktima, desetak agenata pojavilo se kao digitalni posjetitelji održavanjem video sastanaka. Uz domaće okupljeni su čarteraši iz Velike Britanije, Francuske, Belgije, Poljske, Slovenije, Španjolske, Italije, Austrije, Njemačke i Češke Republike.

Kroz B2B (Business to Busines) plarformu za sastanke dogovoreno je preko 300 sastanaka između izlagača i posjetitelja, od čega je dio održan danas, a nastavio se i u petak.

Sajam prati i Festival izvornosti sa 20-ak proizvođača hrvatskih izvornih proizvoda, kao i svekolika ponuda opreme i svega što prati nautiku.

Mnogo posjetitelja iz Hrvatske, ali i inozemstva

Sajam nastavlja, a u petak je završni dio programa Dana hrvatske nautike HGK i programa Croatia Charter Expo, a uslijedit će tijekom subote i nedjelje dani namijenjeni posjetiteljima i najširoj publici.

Predviđena je i plovidba akvatorijem na Ilirijinom event brodu "Nada", te u nedjelju i dodjela nagrada sudionicima BBS regate, koja se redovno održava za trajanja sajma

Zamjetno je da je uz domaće izlagače i posjetitelje, otvaranje granica za putovanja u Hrvatsku od strane Slovenije, Njemačke i Austrije značajno uvećalo prisustvo međunarodnih izlagača, ali i publike na sjamu. Među posjetiteljima, već tradicionalno, značajan je broj vlasnika plovila, koji drže brodove na stalnom vezu u Biogradu i akvatoriju Zadra i Šibenika, koji iskoriste ovo lijepo vrijeme za obići ih, i usput uživati u sajmu, kao i nabaviti nešto od potrebne opreme i upoznati se s novitetima u nautici.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno