Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

TREĆA HNL JUG Šarić: Ništa osim tri boda ne bi nas učinilo sretnima

24.10.2020. 07:56


Momčad Primorca (B) danas će u okviru 11. kola Treće HNL jug na svom travnjaku s početkom u 15 sati ugostiti posljednjeplasiranu momčad prvenstva, Vodice. Biograjci su nakon prošlotjednog poraza od tadašnjeg »fenjeraša« Sloge na njihovom travnjaku, ostali bez svog trenera. Mirko Labrović je podnio ostavku i napustio klupu momčadi iz kraljevskog grada. I ovoga puta dežurni »vatrogasac« bit će Leo Šarić koji je već u nekoliko situacija fotelju sportskog direktora privremeno mijenjao užarenom trenerskom klupom. Primorac (B) je trenutačno na 11. mjestu trećeligaške ljestvice s deset osvojenih bodova što klupsku upravu sigurno ne čini sretnom. Usudili bi se kazati da je s obzirom na kvalitetu ove momčadi učinjen podbačaj, barem što se tiče dosadašnjeg učinka. Ali, do kraja jesenskog dijela sezone ostalo je još sedam kola i vremena za popravak, i dojma, i učinka ima još dosta. A prvi ispit uslijedit će danas kada će na igralište Kazimir i Silvestar uz Biograjce istrčati i Vodičani. Novi-stari biogradski strateg Leo Šarić potvrdio nam je da će privremeno on voditi momčad.
– Kao i uvijek kada treba i ovoga puta bit ću dežurni vatrogasac. Klupski sam čovjek i nisam dvojio niti trenutka jer je to bilo neophodno – kazivao je Leo Šarić.
– Nakon utakmice u Mravincima u kojoj smo poraženi, Mirko Labrović je dao ostavku na mjesto trenera. Pokušali smo ga nagovoriti da odustane od svoje odluke, ali nismo uspjeli u svom naumu. Željeli smo naći kvalitetno rješenje, ali to jednostavno u tom trenutku nije bilo moguće. A ta rješenja koja donosiš na brzinu obično se ne pokažu dobrima. Zato sam pristao privremeno sjesti na klupu i voditi momčad.
Pitanje koje se nameće samo od sebe bilo je hoće li biti promjena u sastavu i načinu igre u odnosu kako je to od momčadi tražio bivši trener.
– Neće biti bitnijih promjena jer to u ovome trenutku ne bi bilo svrsishodno. Najvažnije u ovome trenutku je probuditi momčad i dovesti ih na željenu razinu. Smatram da ova momčad ima kvalitetu i to je najvažnije u ovome trenutku. Činjenica je da nam je realizacija bila rak rana u dosadašnjem djelu sezone i to je ono na čemu moramo raditi. Puno više igrača se mora uključiti u napadu i poentirati. Bit će određenih sitnijih pretumbacija u momčadi i mislim da ćemo na kraju svi biti zadovoljni rezultatom.
Danas u Biograd na Moru stiže posljednjeplasirana momčad prvenstva, Vodice.
– To što su Vodice na posljednjem mjestu ne smije nas zavarati. Gledao sam ih i to je momčad koja ima u svojim redovima kvalitetnih igrača. Ne smije nam se dogoditi da nam iz neke kontre zabiju gol i dovedu nas u nervozu. Zato moramo biti oprezni u igri prema nazad, ali isto tako i odlučni u napadu. Realizacija jednostavno mora biti na višem stupnju u nastavku sezone nego što je to bila do sada. Definitivno protiv Vodica idemo na pobjedu, ali moramo isto tako biti i strpljivi. U svakom slučaju u ovoj utakmice ništa osim tri boda ne bi nas učinilo sretnima – kazao je na kraju razgovora Leo Šarić.


Treća HNL jug
11. kolo, danas (15): Primorac (B) – Vodice, Hrvatski vitez Posedarje – Sloga, Split – Hrvace, Jadran LP – Urania, Zmaj (M) – GOŠK Du., Neretva – Uskok, Zagora – Zmaj (B). Sutra (15): Kamen – Neretvanac.


»To što su Vodice na posljednjem mjestu ne smije nas zavarati. Gledao sam ih i to je momčad koja ima u svojim redovima kvalitetnih igrača
Leo Šarić