Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Crnom za drugo mjesto

24.10.2020. 10:35


Nogometaši Zadra nakon sedam kola otišli su na plus šest bodova u odnosu na najbližu pratnju u Prvoj županijskoj ligi. Sastav sa Stanova lagano rješava sve prepreke i teško da ga netko može zaustaviti na putu prema titulu prvaka. Ipak, puno je još utakmica do kraja, a i nekoliko klubova ove sezone igra jako dobro. Najviše se to odnosi na Hajduk, Pakoštane, Dalmatinac i Dragovoljac. Upravo će Dalmatinac i Pakoštane u Crnom odigrati derbi 8. kola. U isto vrijeme Zadar će ugostiti Sabunjar. Favorit se zna, ali ne treba sumnjati u motiv Privlačana koji se drže u sredini ljestvice. U ostalim dvobojima Nova zora i Polača u međusobnom dvoboju pokušat će popraviti nešto lošiji početak sezone, Hajduk stiže u Zemunik s nadom u nastavak pozitivnog niza, a iste planove ima i Dragovoljac za gostovanje u Sukošanu. Škabrnja je u prošlom kolu protiv Nove zore upisala prve bodove, a u ovom je ponovno domaćin, ovaj put Velebitu koji također ne stoji najbolje pa se može reći da je na Vlačinama na rasporedu derbi začelja.
Prva ŽNL, subota (16 sati): Dalmatinac – Pakoštane, Zadar – Sabunjar. Nedjelja (15 sati): Nova zora – Polača, Bibinje – Arbanasi, Zemunik – Hajduk, Zlatna luka – Dragovoljac, Škabrnja ‘91 – Velebit (B).
Druga liga je potpuno otvorena i jedno kolo može sve promijeniti na ljestvici. Za sada jedino zaostaje Zrmanja dok su svi ostali »unutra« kad je riječ o borbi za prvo mjesto.
Druga ŽNL, subota: Sv. Mihovil – Podgradina (16 sati), NOŠK – Zrmanja (16), Abeceda – Velebit G. (16:30).