Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vlašić: Moramo se pomiriti s vremenom u kojem živimo

24.10.2020. 07:43


Umjesto košarkaškog spektakla u hramu košarke, kultnim Jazinama, kojeg su trebali prirediti jučer Sonik Puntamika i Zadar nažalost aktualni su postali medicinski izvještaji, a kako se doznaje iz redova Puntamičana još uvijek vrijedi ono što je vrijedilo i dan prije. Petorica igrača Sonika su u samoizolaciji dok ostali treniraju, a korona pošast je ozbiljno nagrizla i itinerar 7. kola HT Premijer lige jer su se u sličnim, ako ne i gorim, problemima od Puntamičana našli članovi Gorice, Zaboka i Adrie Oil Škrljeva. Tako će za vikend tek četiri hrvatske momčadi na parkete, u Sinju će Alkar ugostiti Šibenik dok će u Dubravi, Furnir ugostiti Split. Naravno, ovakva nenadana, ali i novo normalna situacija, najmanje ide u prilog stručnom stožeru zelenih koji je sada suočen s teškoćama u trenažnom procesu. Trener Sonika Hrvoje Vlašić prisiljen je neko vrijeme održavati treninge s tek pet do šest igrača i moliti Boga da se sve ipak u dogledno vrijeme smiri jer možda nakon testova bude još onih koji će morati u tzv. karantenu.
– Što je, tu je. Ovo je trenutačno normalna situacija koja nas je zadesila. Na utakmici protiv Zaboka došli smo u kontakt, pokazalo se kasnije, sa zaraženim igračem i sad imamo petoricu igrača u samoizolaciji. Ostalih pet-šest igrača normalno treniraju pa ćemo vidjeti što će se zbiti u sljedećih par dana – prokomentirao je Vlašić novonastalu situaciju koja je uistinu pokvarila odličan ulaz njegovog tima u novu premijerligašku sezonu. Četiri pobjede su iza njih i dva poraza, ali ukupan dojam je više nego zadovoljavajući. Pitanje je sad kako će sve to izgledati kad se normalizira situacija jer je vidljivo da su ostali klubovi koji su imali slične probleme tijekom priprema teško kasnije pronalazili pravi ritam.
– Dobro je krenulo. Možemo sad analizirati ove poraze koje smo doživjeli, no mislim da smo dosta ozbiljno krenuli u sezonu. Po ovome što sam vidio vezano za sastave koji su za vrijeme priprema morali u samoizolaciju primjetno je da su imali dosta problema vratiti se u normalan ritam. No, evo sad je takva situacija i kod nas, a i svugdje drugdje jer se samo dvije utakmice igraju ovog vikenda u 7. kolu. Vidimo i po Europi se uglavnom odgađaju utakmice, svi imaju problema i svi se moramo pomiriti s vremenom u kojem živimo. Na nama je da se pokušamo kompletirati kad budemo mogli i nastaviti dalje raditi. Poremetit će nas sigurno ova situacija, zasad su petorica u samoizolaciji, a može već sutra biti nas još iz kluba u istom košu tako da treba malo pričekati i onda ćemo znati na čemu smo – kazao je za kraj trener Sonik Puntamike.


»Po ovome što sam vidio vezano za sastave koji su za vrijeme priprema morali u samoizolaciju primjetno je da su imali dosta problema vratiti se u normalan ritam
Hrvoje Vlašić


Odgođena i utakmica košarkašica Zadra
Epidemija koronavirusa nije poštedila ni Premijer žensku ligu. Tako su bez nastupa u 4. kolu zasad ostale i članice ŽKK Zadar čiji dvoboj s Ragusom je odgođen po naputku HZJZ-a zbog pozitivnih nalaza dubrovačkih igračica Ragusa na COVID-19. Također je odgođen i susret Split – KAŽL, pa se skupini Jug igra samo jedna utakmica, ona između Šibenika i Pule Moviter, a na Sjeveru će igrati Plamen Požega s Mursom VROS te Zagreb s Trešnjevkom 2009.