Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Fešta” u HNK Zadar

24.10.2021. 08:20


U četvrtak, 28. listopada u HNK Zadar u 20 sati pogledajte komediju Fešta nastalu u suradnji Teatra Exit i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Predstava je autorski projekt mladih glumaca Josipe Anković i Josipa Ledine.
"Fešta" progovara o neuraligijama našeg društva. Ona se na duhovit i satiričan način poigrava s neuralgičnim točkama naših ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe u koje vjerujemo. Ona je također priča o o neizvjesnosti naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.
Na 28. Festival glumca u Vinkovcima Josip Ledina dobio je nagradu "Ivo Fici" za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina, a Josipa Anković nagradu "Nada Subotić" za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina.
Ulaznice su u prodaji od 23. listopada na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu! Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna. Predstava je u Mozaik pretplati.