Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zalaganjem, pomaganjem i angažmanom za bolje sutra

24.10.2021. 07:45


Iz Osnovne škole Petar Zoranić Nin kojoj pripada i područna škola Vrsi stiže plemenita i hvalevrijedna priča.
Naime, učenici nižih razreda škole na poticaj učiteljica Željane Popić i Branke Ivanković, a uz punu podršku ravnateljice Kate Knežević organizirali su humanitarnu akciju za djecu s potresom pogođenog područja. Prikupljanjem školskog pribora i materijala za rad htjeli su iskazati blizinu i suosjećanje sa svojim vršnjacima koji su prije devet mjeseci proživjeli teške trenutke.
– Djecu od prvog razreda učimo kako ne živimo svi u istim životnim prilikama te da samo aktivnošću i zalaganjem, pomaganjem i angažmanom, možemo pridonijeti boljem sutra. I do sada su učenici sudjelovali u raznim humanitarnim projektima koji su odjeknuli i dalje od same škole pa smo na početku ove školske godine osmislili i proveli projekt "Pomoć djeci s područja stradalih potresom i poplavom", ističe učiteljica Željana, koja je zajedno s kolegicom Brankom stupila u
kontakt s Osnovnom školom iz Siska.
– Osnovnu školu Ivan Kukuljević pohađala su djeca koja žive u centru grada Siska, dakle u staroj jezgri grada. Mnogi od njih, skoro devet mjeseci nakon potresa, ne žive i ne borave u svojim kućama i stanovima, nego su smješteni na drugim lokacijama i adresama, a nekolicina učenika se trajno preselila iz grada ili se ispisala iz škole. Zgrada škole dobila je crvenu naljepnicu te učenici školu pohađaju u susjednoj gradskoj školi (OŠ "22.lipnja"), a stručnjaci su odlučili da škola ide u obnovu, nastavlja učiteljica i dodaje kako je akcija u kratkom roku "planula" među učenicima – svi su htjeli pomoći.
– Aktivirali su se svi učenici nižih razreda matične škole i područnih škola Vrsi, Zaton i Ninski Stanovi. U kratkom roku prikupili smo veliku količinu školskog pribora: bilježnice, gumice, olovke, geometrijski pribor, pribor za likovnu kulturu, pernice, glinamol i slično. Akciji prikupljanja pomoći pridružile su se i djelatnice CZSS Benkovac, prikupivši punu veliku kutiju različitoga školskoga pribora, i za to im hvala. Hvala i roditeljima koji su svakodnevno zajedno sa svojom djecom donosili u školu pomoć, a posebno mami iz Nina koja je željela ostati anonimna, a koja je inzistirala na plaćanju prijevoza do Siska te je time dodatno doprinijela ostvarivanju krajnjega cilja. Mi dobro znamo da je dobro činiti dobro i veselimo se budućim projektima, zaključuje Željana Popić, učiteljica četvrtaša iz Vrsi.